Over de MFVN

De Medische Faculteits Vereniging Nijmegen

De Medische Faculteits Vereniging Nijmegen is in 1952 opgericht, het jaar dat de opleiding geneeskunde naar Nijmegen werd gebracht. Ontstaan uit heerenstudentenvereniging S.S.N. Roland, is de MFVN uitgegroeid tot een van de grootste en actiefste studieverenigingen van Nijmegen. Gedurende haar hele bestaan heeft de MFVN zich ingezet voor de verrijking van het leven van medisch studenten, zowel binnen als buiten hun studie. Inmiddels heeft de vereniging ruim 2.500 leden en worden er door 24 commissies talloze activiteiten georganiseerd!

De MFVN-kamer

De MFVN-kamer is waar het bestuur zich elke dag bezig houdt met de vereniging. De Kamer is te vinden in het studiecentrum via route 87 en is elke werkdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. Op de Kamer kun je terecht voor informatie over de faculteit, Instrumentenverkoop en de verkoop van prachtige MFVN-merchandisers. Daarnaast is iedereen welkom om langs te komen voor een kopje koffie of een tosti!

Lidmaatschap

Studeer je Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of MMD aan de Radboud Universiteit? Dan kun je Lid worden van de MFVN. Ook als je een premaster volgt, is dit een mogelijkheid. Een Lidmaatschap biedt aantal voordelen, zoals korting op studieboeken, Instrumenten en een tal van Activiteiten. Voor Geneeskundestudenten kost een Lidmaatschap € 75,-, voor Biomedische Wetenschappenstudenten € 62,50 voor MMD studenten € 37,50 en voor premaster studenten € 20,- voor de gehele duur van de studie. Voor meer informatie over het Lidmaatschap, klik hier.

Bestuur

De MFVN wordt draaiende gehouden door een zevenkoppig Bestuur dat zich dagelijks inzet voor de Vereniging. Dit Bestuur wisselt om het jaar, wanneer nieuwe Bestuursleden gekozen worden door het huidige Bestuur en goedgekeurd worden door de Algemene Leden Vergadering (ALV). 

Om continuiteit te waarborgen wisselt de helft van het Bestuur aan het begin van het jaar en de andere helft halverwege het jaar. De Praeses, Ab Actis, het Bestuurslid Intern en het Bestuurslid Faciliteiten & Onderwijs wisselen in september, terwijl de Quaestor, het Bestuurslid Festiviteiten en het Bestuurslid Extern in februari wisselen.

Lijkt het je leuk om een Bestuursjaar te doen bij de MFVN? Geef je dan op voor de Meeloopperiode die twee keer per jaar plaatsvindt. Tijdens deze periode kun je een kijkje nemen achter de schermen van de Vereniging en zien wat het Bestuur dagelijks doet. Voor vragen kun je altijd terecht op de MFVN-kamer.

Commissies

De MFVN is rijk aan 24 verschillende Commissies. Deze Commissies lopen van de Carrièrecommissie en de Medische Oriëntatiecommissie tot de Feestcommissie en de Galacommissie. Kortom, het aanbod van zowel studiegerelateerde als ontspannende Activiteiten is enorm. Zo wordt er elk jaar onder andere een Studiereis, een Ouderdag en een Carrièrebeurs georganiseerd.

Bekijk de verschillende Commissiepagina's voor een compleet overzicht van alle Commissies en Commissieleden. Lijkt het je leuk om Commissiewerk te doen? De meeste Commissies houden twee keer per jaar een sollicitatieronde, houd hiervoor de MFVN-instagram in de gaten.

Goed doel

De MFVN steunt elk jaar een goed doel. Er worden allerlei Activiteiten georganiseerd waarbij een deel van de inkomsten aan dit goede doel worden geschonken. Ook schenkt de MFVN jaarlijks een vast bedrag aan het doel. 

Logo_jpg.jpg


Essentialia

Oprichting

18 februari 1952

Erkend op

29 mei 1952

Dies

Tweede zaterdag van mei

Kleuren

Resedagroen

Patroonheilige

Sint Lucas

Embleem

Aesculaap, zich slingerend om een mortier. Geflankeerd door links twee gekruiste botten, rechts door een zandloper en omgeven door het randscript 'Noviomagum Facultas Medica'

Partners van de MFVN