Internationalisering

Buitenland

Denk jij erover na om naar het buitenland te gaan? Er zijn verschillende organisatie waarmee jij je horizon kan gaan verbreden en mooie ervaringen op kan doen. Mocht je daadwerkelijk in het buiteland gaan studeren voor studiepunten, dan moet je bij International Office zijn. Wil je graag ervaring opdoen, mee kijken met buitenlands ziekenhuis of mogelijk daadwerkelijk wat doen, dan moet je bij externe organisaties zijn, zoals Tropico, International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA), Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales (AIESEC) en Work the World. Natuurlijk zijn er nog veel meer organisaties om mee naar het buitenland te gaan.

Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales (AIESEC)

AIESEC is een organisatie voor studenten die zich willen ontwikkelen op het gebied van leiderschap door middel van vrijwilligerswerk, stages en op diverse vlakken en een bestuurlijke functie. Het vrijwilligerswerk en de stages zijn verspreid over Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Europa. Voor meer informatie, klik hier.

International Federation of Medical Students' Associations - The Netherlands (IFMSA-NL)

IFMSA-NL is een (inter)nationale organisatie van geneeskundestudenten. Zij draagt bij aan public health door het organiseren van uitwisselingsprogramma's en een breed scala aan projecten. IFMSA-NL is over alle medische faculteiten in Nederland verspreid. Zo dus ook in Nijmegen. In Nijmegen is IFMSA-Nijmegen actief op de Faculteit der Medische Wetenschappen. Meer informatie over IFMSA-Nijmegen is te vinden op de website van IFMSA-NL.

International Office

International Office helpt studenten die een deel van hun studie in het buitenland willen volgen. Dit is mogelijk voor bachelorstudenten biomedische wetenschappen en bachelorstudenten die het Honoursprogramma volgen en voor masterstudenten van de studies geneeskunde, Biomedische Wetenschappen en Molecular Mechanisms of Disease. Lijkt dit je wat? Neem dan een kijkje op de website. Heb je hierna nog vragen, dan kun je telefonisch een afspraak maken of via StIP bij de balie.

Tropico

Stichting Tropico is een organisatie voor en door geneeskundestudenten. Zij informeren studenten over verschillende stagemogelijkheden in ontwikkelingslanden die geschikt zijn voor het tropencoschap (COWL). Voor meer informatie, klik hier.

Work the World

Met de organisatie Work the World kan er in het buitenland een vrijwillige geneeskunde stage gelopen worden. Work the World zorgt voor een gestructureerde begeleiding die je gedurende je klinsiche stage in het buitenland krijgt. Een lokaal managementteam houdt toezicht op je stage en beiden 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning. Voor meer informatie, klik hier

Partners van de MFVN