Externen

Externen van de MFVN

De MFVN kent verschillende externen. Alle externen van de MFVN organiseren een of meerder activiteiten voor de leden van de MFVN. Hieronder zijn de externen kort benoemd. In de tabbladen is meer informatie van iedere externe te vinden.


Studenten Organisatie voor Onderwijs en Studie (SOOS)

De SOOS is de studentenorganisatie voor medezeggenschap in het onderwijs. De SOOS behartigt studentenbelangen binnen de Faculteit der Medische Wetenschappen. Iedereen met klachten, opmerkingen en/of vragen op het gebied van onderwijs kan bij de SOOS terecht.

SOOS.png


Stichting Aesculaaf

Café de Aesculaaf is de faculteitskroeg op de Faculteit der Medische Wetenschappen. Voor een lage prijs worden hier bier, wijn, sterke dranken en fris verkocht. Iedere werkdag is café de Aesculaaf open vanaf 16.00 uur. 

aesculaaf2.jpg


IFMSA-Nijmegen

IFMSA-Nijmegen maakt deel uit van International Federation of Medical Students' Association-The Netherlands (IFMSA-NL). IFMSA-NL is een internationaal platform voor studenten met initiatieven die zich richten op bewustwording en verbetering in Global Health in de samenleving en op persoonlijke ontwikkeling van toekomstige professionals in de gezondheidszorg.

nijmegen1_1.jpg


De BeGIN

De BeGIN staat voor Biomedische wetenschappen en Geneeskunde Introductie Nijmegen. De BeGIN bestaat uit 8 studenten die zoals de naam al doet vermoeden onder anderen de introductieweek organiseren. Ze zetten zich in voor alle eerstejaars studenten om ze een onvergetelijk eerste jaar aan de medische faculteit te laten beleven. Hiernaast organiseert De BeGIN ook de Uittro, een groot feest dat een maandje na de introductieweek plaatsvindt zodat iedereen voor nog één laatste keer de introductie met zijn of haar introgroepje kan herbeleven. Halverwege het jaar vinden ze het dan nog hoog tijd voor een welverdiende pauze: het Breekweekend voor 150 eerstejaarsstudenten in februari om weer even met nostalgie een weekend te genieten.

Logo.jpg


Ko-Raad

De Ko-Raad zet zich in voor de kwaliteit van de coschappen door eens per maand een ALV te organiseren, waarbij uit elke co-groep een vertegenwoordiger aanwezig is. Hier worden de positieve en verbeterpunten van de afgelopen coschappen besproken. De verbeterpunten pakken wij dan samen met het OMT2 op. Maar ook op landelijk niveau zijn wij actief, bij het Interfacultair Medisch Studentenoverleg (IMS). Hier pakken wij met Co-Raden van andere faculteiten gemeenschappelijke thema’s aan, zoals de stagevergoeding.

Maar naast dit alles is de Ko-Raad ook betrokken bij de StatusCo en organiseren we maandelijkse activiteiten, van leren echoën en speeddaten met specialisten tot aan barbecues en escaperooms. En samen met de CoStaCie natuurlijk de befaamde CoSta-feesten!

KoRAAD.png


Radboud Career Service

De Career Service van het Radboudumc  geeft studenten van de FMW  advies en ondersteunt hen bij het  maken van bewuste carrière keuzes en helpt de student om deze keuzes  te realiseren. Dit doet de Career Service door:  studenten een overzicht van alle loopbaan gerichte activiteiten en evenementen, zowel binnen het Radboudumc als externe  aan te bieden;  workshops en meetings met alumni te organiseren;  het trainen van netwerkvaardigheden, sollicitatiegesprekken en CV  checks.  Studenten hebben bovendien de mogelijkheid om vrijblijvend een afspraak te maken voor een individueel loopbaangesprek. 

Career.png


Stichting Student en Leefstijl

Student & Leefstijl Nijmegen is een kersverse stichting die zich inzet voor het onder de aandacht brengen van voeding en leefstijl onder de toekomstige artsen. Tot onze spijt wordt er in de opleiding geneeskunde te weinig aandacht besteed aan voeding en leefstijl, terwijl de huidige ontwikkelingen binnen de geneeskunde steeds meer laten zien hoe essentieel dit aandachtsgebied is.

Hier willen wij iets aan doen! Daarom organiseren wij jaarlijks de SELF (Students Experienced in Lifestyle and Food)-cursus, waarin verschillende sprekers de essentie van voeding en leefstijl binnen een bepaald vakgebied belichten en handvatten bieden voor de praktijk. Daarnaast hebben wij in samenwerking met het Radboudumc het keuzevak ‘Voeding als medicijn?!’ opgezet en zijn wij in gesprek om voeding en leefstijl te implementeren in het basiscurriculum.

Ben jij net zo enthousiast als wij? Bezoek onze website of volg ons op Facebook voor de nieuwste weetjes en activiteiten!

logo_SL_002.jpg


Stichting Taskforce QRS

Stichting Taskforce QRS Nijmegen (Qualitative Resuscitation by Students) is een organisatie die zoveel mogelijk mensen in Nederland wil leren reanimeren. Dit doen we door gratis reanimatieonderwijs aan te bieden op middelbare scholen. Daarnaast kan iedereen zich bij ons aanmelden voor een reanimatiecursus. Zo proberen wij de overlevingskansen bij een circulatiestilstand te vergroten. Ook houden we onszelf bezig met allerlei andere activiteiten op het gebied van reanimatie. Hiermee hopen we de aandacht voor het belang van reanimatie te vergroten. Met name het belang van reanimatieles op school willen we onderstrepen.

Taskforce QRS bestaat uit studenten. Dit zijn voornamelijk studenten geneeskunde, maar ook studenten biomedische wetenschappen en andere (para)medische studies zijn bij ons instructeur.


Wil je meer weten over Takforce QRS Nijmegen. Bezoek onze website, Facebookpagina of Instagram.  

Logo_QRS_Nijmegen.png

Medisch Heerendispuut Ferus Ebrius

Medisch Heerendispuut Ferus Ebrius is een onafhankelijk Nijmeegs dispuut dat opgericht is in 1996. Alle leden zijn verbonden aan de Medische Faculteit te Nijmegen en studeren dus Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit. Het dispuut telt op dit moment eenendertig leden. Tweeënzestig leden hebben dit dispuut reeds verlaten en de meesten van hen hebben zich verenigd in de Roedel der Reünisten.

feschild.png


Onafhankelijk Medisch Dames Dispuut Bonafide

Lieve lezer,

Welkom op de site van Onafhankelijk Medisch Damesdispuut Bonafide! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Of het nu uit nieuwsgierigheid is of om een keer (mee te) borrelen, hier vind je het allemaal.

O.M.D.D. Bonafide is opgericht in mei 2021 door zes medische studentes met als kernwaarden vriendschap en trouw. Nu, twee jaar later, staan wij met 20 vrouwen sterk en dragen wij deze waarden nog steeds hoog in het vaandel. Wij zijn een groep van levendige meiden met niet alleen dezelfde passie voor de medische wereld, maar ook de passie voor een koud speciaal biertje in de zon.

Elke dinsdag starten wij dan ook onze dispuutsavond om 16:00 in Café de Aesculaaf, waarna we ons gezellig verplaatsen naar onze stamkroeg Selbachs om verder te borrelen. De dinsdag eindigt vaker wel dan niet met een feestje in de stad om nog een dansje te wagen. Verder borrelen wij ook graag met andere disputen en laten wij ons van onze best kant zien op toernooien. Klinkt dit nou als muziek in de oren? Neem dan contact met ons op of kijk eens op onze instagram! 

Met trouwe groet,

Else Snippert

Praeses h.t.


Bonafide-embleem-2.png


Stichting Tropico

DOELSTELLING

Tropico is een organisatie voor en door geneeskunde studenten. De inhoudelijke opzet en organisatie van het coschap Rotation Healthcare in Low Income Countries (RHCLIC) valt onder de verantwoordelijkheid van het Nijmegen Institute of International Health (NIIH). Taken van Tropico zijn:

  • Verzorgen van Tropico-avonden.
  • Studenten informeren over de verschillende stage mogelijkheden in ontwikkelingslanden.

  • Indelen van coassistenten over de verschillende stageplekken door middel van loting.

  • Behartigen van de belangen van de uitgaande coassistenten.


dsfdsfdsf_radboud_tropico.PNG


Vereniging Extracurriculaire Cardiologie & Thoraxchirurgie Onderwijs & Research

Vereniging Extracurriculair Cardiologie en Thoraxchirurgie Onderwijs en Research (VECTOR) is een organisatie met als missie om voor medisch- en andere zorgstudenten verdiepingsonderwijs te bieden op het gebied van cardiologie en thoraxchirurgie. Stichting VECTOR Nederland is de landelijke overkoepelende organisatie bestaande uit vijf onafhankelijk functionerende academische faculteitsvestigingen. Wij organiseren landelijke activiteiten en fungeren als centraal coördinerend orgaan voor alle faculteiten.

038100_e642884e2be24c07be3c23523c0d60a8mv2.png

Partners van de MFVN