Externen
Externen van de MFVN
De MFVN kent verschillende externen. Alle externen van de MFVN organiseren een of meerder activiteiten voor de leden van de MFVN. Hieronder zijn de externen kort benoemd. In de tabbladen is meer informatie van iedere externe te vinden.
Studenten Organisatie voor Onderwijs en Studie (SOOS)
De SOOS is de studentenorganisatie voor medezeggenschap in het onderwijs. De SOOS behartigt studentenbelangen binnen de Faculteit der Medische Wetenschappen. Iedereen met klachten, opmerkingen en/of vragen op het gebied van onderwijs kan bij de SOOS terecht.

Stichting Aesculaaf
Café de Aesculaaf is de faculteitskroeg op de Faculteit der Medische Wetenschappen. Voor een lage prijs worden hier bier, wijn, sterke dranken en fris verkocht. Iedere werkdag is café de Aesculaaf open vanaf 16.00 uur.

IFMSA-Nijmegen
IFMSA-Nijmegen maakt deel uit van International Federation of Medical Students' Association-The Netherlands (IFMSA-NL). IFMSA-NL is een internationaal platform voor studenten met initiatieven die zich richten op bewustwording en verbetering in Global Health in de samenleving en op persoonlijke ontwikkeling van toekomstige professionals in de gezondheidszorg.

De BeGIN
De BeGIN staat voor Biomedische wetenschappen en Geneeskunde Introductie Nijmegen. De BeGIN bestaat uit 8 studenten die zoals de naam al doet vermoeden onder anderen de introductieweek organiseren. Ze zetten zich in voor alle eerstejaars studenten om ze een onvergetelijk eerste jaar aan de medische faculteit te laten beleven. Hiernaast organiseert De BeGIN ook de Uittro, een groot feest dat een maandje na de introductieweek plaatsvindt zodat iedereen voor nog één laatste keer de introductie met zijn of haar introgroepje kan herbeleven. Halverwege het jaar vinden ze het dan nog hoog tijd voor een welverdiende pauze: het Breekweekend voor 150 eerstejaarsstudenten in februari om weer even met nostalgie een weekend te genieten.
Ko-Raad
De Ko-Raad zet zich in voor de kwaliteit van de coschappen door eens per maand een ALV te organiseren, waarbij uit elke co-groep een vertegenwoordiger aanwezig is. Hier worden de positieve en verbeterpunten van de afgelopen coschappen besproken. De verbeterpunten pakken wij dan samen met het OMT2 op. Maar ook op landelijk niveau zijn wij actief, bij het Interfacultair Medisch Studentenoverleg (IMS). Hier pakken wij met Co-Raden van andere faculteiten gemeenschappelijke thema’s aan, zoals de stagevergoeding.
Maar naast dit alles is de Ko-Raad ook betrokken bij de StatusCo en organiseren we maandelijkse activiteiten, van leren echoën en speeddaten met specialisten tot aan barbecues en escaperooms. En samen met de CoStaCie natuurlijk de befaamde CoSta-feesten!
Radboud Career Service
De Career Service van het Radboudumc geeft studenten van de FMW advies en ondersteunt hen bij het maken van bewuste carrière keuzes en helpt de student om deze keuzes te realiseren. Dit doet de Career Service door: studenten een overzicht van alle loopbaan gerichte activiteiten en evenementen, zowel binnen het Radboudumc als externe aan te bieden; workshops en meetings met alumni te organiseren; het trainen van netwerkvaardigheden, sollicitatiegesprekken en CV checks. Studenten hebben bovendien de mogelijkheid om vrijblijvend een afspraak te maken voor een individueel loopbaangesprek.

Radboud Annals of Medical Students (RAMS)
RAMS is het wetenschappelijke tijdschrift van het RadboudUMC op de Medische faculteit, het is gemaakt door en voor studenten. We richten ons dan ook op het enthousiasmeren van (bio)medische studenten voor onderzoek en wetenschap. Dit doen we door het opzetten van een wetenschappelijk blad, maar ook door het organiseren van enkele masterclasses, symposia en elk jaar een summer school.
Wil je meer weten over RAMS of over het plaatsen van je artikel in RAMS ga dan naar www.ramsresearch.nl.
Stichting Student en Leefstijl
Student & Leefstijl Nijmegen is een kersverse stichting die zich inzet voor het onder de aandacht brengen van voeding en leefstijl onder de toekomstige artsen. Tot onze spijt wordt er in de opleiding geneeskunde te weinig aandacht besteed aan voeding en leefstijl, terwijl de huidige ontwikkelingen binnen de geneeskunde steeds meer laten zien hoe essentieel dit aandachtsgebied is.
Hier willen wij iets aan doen! Daarom organiseren wij jaarlijks de SELF (Students Experienced in Lifestyle and Food)-cursus, waarin verschillende sprekers de essentie van voeding en leefstijl binnen een bepaald vakgebied belichten en handvatten bieden voor de praktijk. Daarnaast hebben wij in samenwerking met het Radboudumc het keuzevak ‘Voeding als medicijn?!’ opgezet en zijn wij in gesprek om voeding en leefstijl te implementeren in het basiscurriculum.
Ben jij net zo enthousiast als wij? Bezoek onze website of volg ons op Facebook voor de nieuwste weetjes en activiteiten!
Stichting Taskforce QRS
Stichting Taskforce QRS Nijmegen (Qualitative Resuscitation by Students) is een organisatie die zoveel mogelijk mensen in Nederland wil leren reanimeren. Dit doen we door gratis reanimatieonderwijs aan te bieden op middelbare scholen. Daarnaast kan iedereen zich bij ons aanmelden voor een reanimatiecursus. Zo proberen wij de overlevingskansen bij een circulatiestilstand te vergroten. Ook houden we onszelf bezig met allerlei andere activiteiten op het gebied van reanimatie. Hiermee hopen we de aandacht voor het belang van reanimatie te vergroten. Met name het belang van reanimatieles op school willen we onderstrepen.
Taskforce QRS bestaat uit studenten. Dit zijn voornamelijk studenten geneeskunde, maar ook studenten biomedische wetenschappen en andere (para)medische studies zijn bij ons instructeur.
Wil je meer weten over Takforce QRS Nijmegen. Bezoek onze website, Facebookpagina of Instagram.