Internationaliseringsprijs

InternationaliseringsprijsTijdens de Opening van elk Academisch Jaar, zal de winnaar van de Internationaliseringprijs bekend worden gemaakt. Deze prijs, een geldbedrag van € 10.000 en een oorkonde, wordt door het College van Bestuur uitgereikt aan initiatieven die als voorbeeld gelden van uitstekende bevordering van internationalisering van de Radboud Universiteit.

Waarom een internationaliseringsprijs?

Het onderwijs van de Radboud Universiteit wordt steeds internationaler. Dat uit zich in een groeiend aanbod van Engelstalige (research) Masters en Bachelors, een toenemend aantal internationale studenten, uitwisselingsprogramma's en curricula die in een internationale context op elkaar afgestemd worden. Daarnaast heeft de Radboud Universiteit de ambitie om in de gehele breedte van haar onderzoek internationaal toonaangevend te zijn.

De Internationaliseringsprijs wil graag initiatieven bevorderen, die internationalisering van onze universiteit stimuleren. Het beste initiatief wordt beloond met een geldbedrag van € 10.000. Dit bedrag is bedoeld om het winnende initiatief verder uit te bouwen.

Welke activiteiten komen er precies voor de prijs in aanmerking?

In aanmerking komen projecten en activiteiten binnen de Radboud Universiteit, die de internationalisering van onderwijs duidelijk bevorderen. Vorig jaar ging de prijs naar Tandheelkunde vanwege hun 25 jarige samenwerking met de Wuhan University en het jaar daarvoor kreeg United Netherlands de Internationaliseringsprijs in verband met hun jaarlijkse prijswinnende delegaties voor het Harvard Model van United Nations.

Hoe worden potentiële winnaars geselecteerd?

Afdelingen en opleidingen van de universiteit worden uitgenodigd om zelf geschikte initiatieven voor te dragen. Ook facultaire studieverenigingen kunnen activiteiten nomineren. Meerdere voordrachten per faculteit zijn dus mogelijk. Elke voordracht dient wel door de decaan van de faculteit ondersteund te worden. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de faculteiten en een student, zal de voordrachten voor de Internationaliseringprijs beoordelen. De jury wordt voorgezeten door de voorzitter van het college van bestuur.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Partners van de MFVN