Beste lezer, geacht lid,


Vol trots kan ik eindelijk zeggen dat het zo ver is. We mogen nu echt beginnen aan ons bestuursjaar. Met blijdschap stel ik mij aan jullie voor als Praeses van het 67ste Bestuur der Medische Faculteits Vereniging Nijmegen. De laatste tijd werd mij regelmatig gevraagd of ik er zin in had. Natuurlijk heb ik er zin in! Ik kijk er enorm naar uit om met mijn zes bestuursleden deze uitdaging aan te gaan. Vergaderen, feesten en natuurlijk heel veel MFVN-activiteiten organiseren. Ik krijg de kans om samen met zes andere bestuursleden het 67ste bestuur der MFVN te vormen en iedereen een geweldige studententijd te kunnen bezorgen.

Mijn naam is Stijn Raessens. Ik ben geboren in Eindhoven, waarna ik heel mijn jeugd heb doorgebracht in Nuenen. In dit Brabantse dorp heb ik heel mijn jeugd gehockeyd. Inmiddels heb ik deze hobby verplaatst naar Nijmegen waar ik lid ben geworden bij de hockeyclub Apeliotes. Op de hockeyvelden van het Radboud Sportcentrum laat ik nu regelmatig op zondagmiddag de netten vibreren.

Na mijn middelbare school ben ik begonnen met de studie Geneeskunde waar ik tijdens de introductie al snel mijn draai vond in het studentenleven. Na een dag vol werkgroepen en hoorcolleges is er niets beter dan op het terras van de faculteitskroeg: Café de Aesculaaf een overheerlijk speciaal biertje te drinken. Als Praeses heb ik vanaf aankomende jaar de eer om tapper te zijn in de Aesculaaf waar ik voor jullie klaar zal staan.

Verder zal ik het aankomende jaar de dagelijkse leiding van de MFVN hebben. Ik zal samen met de medebestuursleden het overzicht behouden op financiële en secretariële zaken, en ik zal de leiding nemen tijdens vergaderingen. Ook sluit ik mij aan bij de Biomedische Wetenschappen- en de Eerstejaarscommissie, die leerzame, maar zeker ook leuke en ontspannende activiteiten zullen organiseren.

Ik wil jullie uitnodigen om aankomend jaar vooral veel langs te komen op de MFVN-kamer, waar ik met alle plezier koffie voor jullie zet en tosti’s bak.


Met hartelijke groet,

Stijn Raessens

Praeses h.t. der MFVN

E-mail: Praeses-mfvn@radboudumc.nlStijn2.jpg