Medische Oriëntatiecommissie

Medische Oriëntatiecommissie

De Medische Oriëntatiecommissie bestaat uit zes studenten die lid zijn van de MFVN. De Medische Oriëntatiecommissie organiseert verschillende activiteiten voor studenten, zodat zij een beter beeld kunnen krijgen van de verschillende specialismen en mogelijkheden die er zijn binnen de medische wereld. De Medische Oriëntatiecommissie verzorgt elk jaar de Rondleidingenmaand en het Avondje Buitenland, maar ook het Zwangerschapsproject wat het hele jaar draait.​

Tijdens het Zwangerschapsproject hebben studenten de mogelijkheid om een zwanger stel te volgen tijdens de zwangerschap en bevalling. De Commissie koppelt je aan een stel, waarna je zelf de afspraken regelt. De bedoeling is dat je meegaat naar afspraken in het ziekenhuis, echo’s en natuurlijk de bevalling zelf. Het zwangerschapsproject loopt in het Radboudumc.

In de maanden januari/februari organiseren we de rondleidingenmaand bij verschillende specialismes van het Radboudumc. Hierbij is het de bedoeling dat een arts/aios een rondleiding geeft over de afdeling en hierbij wat vertelt over het specialisme. Dit jaar hebben we rondleidingen georganiseerd op de IC, PICU, Neonatologie, SEH, Anesthesiologie en Cardiologie. Hierbij was er voor studenten de mogelijkheid om onder andere een kijkje nemen op de OK en een hartkatherisatie.

In het najaar organiseren we het Avondje Buitenland. Op deze avond komen onder andere het international office, IFMSA, Work The World en stichting Tropico vertellen wat zij organiseren voor studenten die graag naar het buitenland willen. Ook komen er een aantal studenten vertellen over hun ervaringen. Een erg leuke avond voor studenten die interesse hebben om naar het buitenland te gaan.

Wil je nog meer informatie over de verschillende activiteiten, wil je meedoen aan het Zwangerschapsproject of heb je een andere vraag dan kan je altijd mailen naar: moc.mfvn@gmail.com


Medische Oriëntatiecommissie

ilyas aidarus abdulle aden (2022) Commissielid Acquisitie
Mohammad Ali (2022) Coördinator
Wouter Victor Elzinga (2022) Algemeen Lid
Carlijn Grosfeld (2022) Algemeen Lid
Linthe Hoekema (2021) Bestuurslid Faciliteiten & Onderwijs
Annelien Dineke Kuiken (2022) Algemeen Lid
Christiaan van Leeuwen (2022) Algemeen Lid
Milou Anne van Loon (2022) Algemeen Lid
IMG_2280.jpg

Partners van de MFVN