MFVN Goede doelenweek

Goede Doelenweek - 3FM Serious Request 

Van maandag 18 december t/m zondag 24 december vond de jaarlijkse Goede Doelenweek van de MFVN plaats! 3FM Serious Request stond het afgelopen jaar met het Glazen Huis in Nijmegen. Daarom leek het ons als Medische Faculteits Vereniging Nijmegen een heel mooi initiatief om ons samen met 3FM in te zetten voor hetzelfde goede doel, Stichting ALS. 

Amyotrofische laterale sclerose (ALS) is een slopende neurodegeneratieve aandoening die leidt tot progressieve verlamming en uiteindelijk tot volledig verlies van spierfunctie, wat resulteert in ernstige beperkingen en, uiteindelijk, de dood. Helaas is er op dit moment geen genezing voor ALS. Stichting ALS is een organisatie die zich inzet voor het bestrijden van ALS en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die getroffen zijn door deze genadeloze ziekte. De stichting streeft naar het financieren van wetenschappelijk onderzoek om de oorzaken van ALS te begrijpen en effectieve behandelingen te ontwikkelen. Daarnaast biedt de stichting ondersteuning aan patiënten en hun families, zodat zij de zorg en hulpmiddelen kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Door geld in te zamelen voor Stichting ALS droegen we bij aan het vinden van een remedie voor deze verwoestende ziekte en het verbeteren van het leven van ALS-patiënten. Het geld wat we op hebben gehaald is op vrijdag 22 december geschonken aan 3FM Serious Request en toegevoegd aan het groter geheel dat zij aan Stichting ALS hebben geschonken.

Gedurende deze week hebben wij wij verschillende activiteiten georganiseerd. 


Activiteiten Goede Doelenweek 2023:

Dinsdag: Op dinsdag hebben wij de Glazen MFVN-kamer georganiseerd. Van 10:00 uur tot 16:00 uur konden studenten voor een geldbedrag opdrachten inzenden die door het Bestuur op de Kamer moesten worden uitgevoerd. Dankzij deze actie is het idee ontstaan dat drie studenten van de faculteit kaal zouden gaan als we 2000 euro op zouden halen. Daarnaast organiseren wij vier keer per jaar een Kamerdag. Op deze dag willen we studenten uitnodigen om naar de Kamer te komen. Op deze Kamerdag hebben wij oliebollen met poedersuiker tegen een lage prijs aangeboden. De opbrengst ging naar het Goede Doel. 


Woensdag: Op woensdagmiddag organiseerde onze Activiteitencommissie een kerstbrunch. Hiervoor werden Kaarten verkocht. Het opgehaalde bedrag droeg bij aan het uiteindelijke bedrag voor 3FM Serious Request. Op woensdagavond organiseerde onze Biomedische Wetenschappencommissie van 22.00 uur tot 04.00 uur een feest bij Bar2 in de Molenstraat. Tijdens dit Feest heeft een Loting met toffe prijzen plaatsgevonden. De opbrengst ging naar het Goede Doel.


Donderdag: Op donderdag zou in onze faculteitskroeg Café de Aesculaaf De Vuurmuur georganiseerd worden. Tijdens deze Activiteit kunnen studenten na een donatie het bestuur van de MFVN bekogelen met voedsel of paintballetjes. Deze Activiteit heeft helaas geen doorgang kunnen vinden wegens te slechte weersomstandigheden. De Smulcommissie heeft op deze avond pizzastukken aangeboden tegen een kleine bijdrage. De opbrengst droeg bij aan het uiteindelijke bedrag voor 3FM Serious Request.


Vrijdag: Op vrijdag hebben wij een cheque met daarop een bedrag van €4281,- euro overhandigd. Tevens zijn daar ook de drie studenten kaal gegaan. Deze week was een groot succes!Afbeelding_MFVN-Website.jpeg

Partners van de MFVN