MFVN Goede doelenweek

De MFVN steunt elk jaar een goed doel. Er wordt onder andere een Goede doelenfeest en een Kerstbrunch georganiseerd waarbij een deel van de inkomsten aan dit goede doel worden geschonken. Ook schenkt de MFVN jaarlijks een vast bedrag aan het doel. 

In de week van maandag 20 tot en met vrijdag 24 december 2021 organiseerde de MFVN de jaarlijkse Goede Doelenweek. Met de Kerstbrunch volgens de COVID-19 regels nog geld op gehaald voor het goede doel. Helaas konden de overige Activiteiten vanwege COVID-19 niet doorgaan. Deze Goede doelenweek zal in de week van 16 mei worden ingehaald. Het Goede Doel van 2021 is stichting Energy4All. Stichting Energy4All zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden
om deze ziekte te stoppen. 
We hopen dat jullie allemaal deelnemen aan onze Activiteiten, zodat wij Stichting Energy4All verder helpen!
https://actie.energy4all.nl/team/goede-doelen-week-mfvn-2021 


Activiteiten MFVN Goede Doelenweek 2021 
Zaterdag 14 mei – Rainbowrun

Na regen komt zonneschijn. Zonneschijn met regen geeft een regenboog. Op zaterdag 14 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur organiseert de Medische Faculteits Vereniging Nijmegen, in samenwerking met Nymma Outdoor Gymm en Waalhalla, een Rainbowrun. Om 13.00 uur begint een spectaculair kleurenpoeder gevecht tussen alle deelnemers van de Rainbowrun. Vervolgens ga je samen met je vrienden de uitdaging aan om een obstakelloop met 20 verschillende obstakels te overwinnen. Van een omgekeerd luchtkasteel beklimmen tot over een waterbaan glijden. Daarna kan je gezellig op het terrein de rest aanmoedigen in de zon met een energiedrankje in je hand, onder het genot van muziek, een open bar en eten. Kaartprijs : €3,50. De kaartverkoop is op de MFVN-site. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel van de MFVN: stichting Energy4All. Om 17.00 uur eindigt het evenement waarna je door kan naar het Lustrumeindfeest! Zien wij jullie allemaal op deze kleurrijke afsluiting van ons Lustrum?


Zaterdag 14 mei – lustrumeindfeest

Het is een n(r)oodgeval. Bijna drie jaar geleden het laatste MFVN-eindfeest. Een Feest met een afgekochte bar. Een Feest waarbij de grond van de kantine paars is geverfd. Een onvergetelijk Feest. Sindsdien hebben we het moeten doen met herinneringen en sterke verhalen. Het is tijd om het Eindfeest weer tot leven te roepen. Vandaar een n(r)oodoproep. Kom en breng het einde weer tot leven. Trek je mooiste rode kleding aan. Datum: zaterdag 14 mei van 18.00 tot 23.00 uur. Locatie: Strandbar Stek. Kaarten zijn te koop vanaf vrijdag 29 april 19:00 uur. Kaartje: € 35,-. Daarmee krijg je toegang tot het Feest én onbeperkt bier, wijn en fris! Met het zonnetje op je porem, een drankje in de hand en de deuntjes die je om de oren vliegen. Deze avond heeft alles wat je nodig hebt. Kortom, minder crêpepapier, meer genieten. Tot dan! WINACTIE: Omdat we extra groot willen uitpakken in samenwerking met onze sponsor MediLead, mogen we jullie verblijden met een winactie. Als je voor woensdag 11 mei 18:00 uur je kaartje haalt, maak je kans om het volledige bedrag terug te krijgen. Wanneer je al een kaartje hebt, doe je automatisch al mee met de actie.


Maandag 16 mei – Lunchcollege

Wat gaat er precies verkeerd bij energiestofwisselingsziekten? Alles draait op energie in het lichaam, die energie zorgt dat organen functioneren en laat bijvoorbeeld de spieren goed bewegen. Door een fout in het DNA werken de mitochondriën bij een energiestofwisselingsziekte niet goed waardoor een energiecrisis ontstaat die voor veel klachten zorgt. De belangrijkste klachten die zich bij de patiënten presenteren zijn extreme vermoeidheid, spierzwakte en inspanningsintolerantie. Deze patiënten zijn bijvoorbeeld na zo’n 100 meter lopen al uitgeput. Als ook de hersenen en hartspier zijn aangedaan kan dit onder andere leiden tot een geestelijke handicap, epilepsie, verdikking van de hartspier en hartritmestoornissen. Dit is slechts een kleine greep uit de verschillende klachten die de ziekte veroorzaakt en de ziekte is progressief, patiënten worden steeds zieker. Op de speeddate avond van de Student-Docent commissie kan je in gesprek met medische specialisten van allerlei soorten. Daarnaast kan je in contact komen met patiënten, ouders van patiënten, onderzoekers en medisch specialisten die te maken hebben met energiestofwisselingsziekten. Maandag 16 mei – MFVuurmuur Het kalenderjaar zit er bijna op! Om de Goede Doelenweek 2021 op een knallende manier af te sluiten organiseert het Bestuur samen met de BMWcie de MFVuurmuur. Wij gaan nu bijna met zijn allen de kerstvakantie in. Om nou in de juiste kerstsferen thuis te komen is het belangrijk om alle frustratie van het studeren van je af te gooien. Daarom mag je voor een kleine donatie oude voedselresten naar het voltallige Bestuur gooien. Zit de emotie nog erg hoog? Dan kan je zelfs voor €4,- een paintballkogeltje kopen. Al het geld dat wordt opgehaald met MFVuurmuur gaat naar stichting Energy4All. Zo hopen wij een steentje bij te dragen. Help jij ook mee? Schrijf je dan in voor een tijdslot op onze Site!


Woensdag 18 mei - Gotcha!feest

Wekenlang hebben heldhaftige strijders het tegen elkaar opgenomen in het langverwachte Gotcha! Op de Medische faculteit. Deze spelers zullen voor de laatste keer de strijd met elkaar aangaan in de Gotcha! Finale. Deze finale zal alleen tussen en met deelnemers van Gotcha! Worden gespeeld, maar er is veel vraag vanuit niet-Gotcha spelers geweest of zij ook op het feest dat hierna plaats vind mogen komen. Dat kan zeker! Vanaf 21.30 uur is iedereen welkom om het einde van Gotcha! Te vieren en samen een biertje te doen. Vanwege de goede doelenweek zal een kaartje 2 euro zijn waarbij alle opbrengsten naar het goede doel zal gaan. Kaarten zijn te koop via de MFVN-site vanaf 13 mei 16.00 uur.


Donderdag 19 mei – Kamerdag

Tussen 12.00 en 14.00 uur op donderdag 19 mei zal het 70e Bestuur op de MFVN-kamer staan om een kleine maaltijd te verkopen. Deze maaltijd zal twee euro kosten en alle opbrengsten zullen naar het goede doel gaan.Houd onze Website en Sociale kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de Goede doelenweek!

Middel_3.png

Partners van de MFVN