MFVN Goede doelenweek

Goede Doelenweek - Centrum Seksueel Geweld

Van maandag 10 oktober t/m zondag 17 oktober 2022 was de jaarlijkse Goede Doelenweek van de MFVN! Het goede doel waar we dit jaar graag geld voor op wilden halen is het Centrum Seksueel Geweld. In oktober 2012 is het Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden opgericht. Dit is één van de inmiddels 16 CSGs, die landelijk verspreid in Nederland binnen een uur fysiek bereikbaar zijn. Zij leveren interdisciplinaire zorg aan slachtoffers. Door de vele onthullingen groeit de bewustwording dat seksueel misbruik zeer vaak voorkomt en dat de gevolgen op het leven van slachtoffers enorm zijn.

In deze week zijn er verschillende activiteiten geweest, waar we zoveel mogelijk geld op hebben proberen te halen.


Activiteiten Goede Doelenweek 2022

Maandag 10 oktober Cursusactiviteit

Op maandag 10 oktober was het weer tijd voor een Cursus! In het thema van de Goede Doelenweek had de Cursuscie een Cursus over ongewenst gedrag georganiseerd. Tijdens deze avond kon je meer te weten komen over hoe je zou kunnen handelen als je ongepast gedrag ziet langskomen, zowel in privé als werkomstandigheden. Ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of zien gebeuren wat als onprettig is ervaren. Daarom werd er tijdens deze avond een interessant beeld geschetst en veel interactief besproken om zo in het vervolg echt iets te kunnen doen.

Dinsdag 11 oktober - MFVuurmuur

Had je zin om je frustratie te uiten en even alles eruit te gooien. Dan had je op dinsdag 11 oktober naar de MFVuurmuur kunnen komen. Op het terras van Café de Aesculaaf had het bestuur der MFVN zich opgesteld voor jullie. Weet jij raak te gooien met rotte tomaten of yoghurt of durf jij het aan om het paintball geweer in handen te nemen. Volbreng je taak en schiet raak!

Dinsdag 11 oktober - Wetenschapsavond

We leren allemaal veel over verschillende ziektebeelden en hoe deze ziektebeelden te behandelen zijn. Helaas zijn niet alle ziekten te genezen. Als iemand ongeneeslijk ziek is, komen palliatieve zorg en zingeving centraal te staan. De uiterst indrukwekkende verhalen van een arts en ervaringsdeskundige over de palliatieve zorg en zingeving wil je absoluut niet missen!  Op de Wetenschapsavond deelden deze arts en ervaringsdeskundige hun ervaringen. 

Woensdag 12 oktober - Benefietdiner

Op woensdag 12 oktober zal de smulcommissie uitpakken met een speciaal benefietdiner voor het 10 jarig bestaan van het Centrum Seksueel Geweld. Je kunt genieten van een uitgebreid diner. Tijdens het diner zal Marie Louise Moors, SEH-arts in het RadboudUMC, als gastspreker aanwezig zijn. Houd onze Instagram in de gaten voor informatie over de kaartverkoop! 

Woensdag 12 oktober - MFVN-feest

Op woensdag 12 oktober stond het MFVN-oktoberfest weer voor de deur!

Donderdag 13 oktober - Congres Centrum Seksueel Geweld

Het CSG Gelderland-Zuid en-Midden bestaat 10 jaar. Bij deze mijlpaal staan we stil. We willen dit moment aangrijpen om u op de hoogte te brengen van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen in preventie, signaleren en handelen bij seksueel misbruik. De inspanningen van velen hebben ervoor gezorgd dat het CSG niet meer weg te denken is als zorgvoorziening. Op het congres zijn de laatste ontwikkelingen van een gecoördineerde multidisciplinaire aanpak  aan de orde gekomen. 

Congres Wegkijken kan niet meer - Signaleren en handelen bij seksueel misbruik - Radboudumc​​​​​​​

Vrijdag 14 oktober - Sportactiviteit

Tijdens de Goede Doelenweek was de Sportcommissie natuurlijk niet te missen. Samen zijn ze de donkere grotten van Laserquest ingedoken. Elkaar afschieten maar toch geld inzamelen voor het goede doel!


logo_mfvn_x_CSG_geen_achtergrond.png

Partners van de MFVN