Spelregels

Doel

Alle medespelers uitschakelen en zodoende als laatste over blijven.

Met behulp van een waterpistool dien je jouw doelwit te elimineren. Wanneer je dit volgens de regels hebt gedaan, krijg jij het kaartje van het slachtoffer. Dit wordt dan jouw 2e doelwit en zo verder.


Algemeen

 • In je enveloppe zit een moordkaartje met de naam van jouw eerste slachtoffer. Dit kaartje dien je te allen tijde bij je te hebben. Als je zelf vermoord wordt, kun je het meteen aan jouw moordenaar overhandigen.
 • Eerste moordronde: Iedereen moet zijn eerste moord donderdag 28 april voor 12.00 (Op koningsdag wordt niet gespeeld) hebben gepleegd. Heb je voor deze tijdslimiet nog niemand vermoord, dan word je vogelvrij. Wanneer je vogelvrij wordt verklaard, mag iedereen je vermoorden totdat jij jouw doelwit hebt weten te elimineren of twee andere vogelvrije deelnemrs. De vogelvrije deelnemers worden tijdig op de website vermeld. Is het op maandag 9 mei (in de meivakantie wordt niet gespeeld) om 23:59 uur nog niet gelukt, dan ga je helaas dood door passiviteit.
 • De tweede moordronde: van Maandag 9 mei tot woensdag 11 mei 12:00. Dan moet iedereen zijn moord hebben gepleegd. Je moet deze moordronde dus een nieuwe moord plegen ook al heb je in de eerste ronmeer dan één moord gepleegd. Wordt deze tijdslimiet overschreden, dan word je vogelvrij verklaard op woensdag 11 mei 12:00. Vogelvrijen moeten zorgen dat ze vóór donderdag 17 oktober 12:00 hun slachtoffer hebben vermoord. Anders is het helaas afgelopen! Na deze spannende laatste dag zijn de eerste finalisten bekend! De laatste twee finalisten worden gekozen door een wildcard!
 • De derde moordronde: informatie volgt.
 • Je groepsidentiteit staat vermeld op de enveloppe die je donderdag, vrijdag of maandag ophaalt. Deze identiteit levert je later in het spel mogelijk nog extra immuniteit en veilige zones op. Zorg dus dat je weet bij welke groep je hoort! Meer informatie over deze groepsidentiteit volgt nog in deze spelregels.
 • Verdere mededelingen en veranderingen in het spel volgen via deze website.


Spelregels Gotcha! 2022


 1. Schiet met je waterpistooltje alleen degene af die jij op jouw kaartje hebt staan

 2. Heb te allen tijde je kaartje met jouw target bij!!

 3. Stuur binnen 2 uur een mail naar gotcha@mfvn.nl als je iemand hebt afgeschoten

  1. Meld hierbij minimaal deze drie dingen: de naam van het slachtoffer, de tijd en locatie van het misdrijf. Het onderwerp van de mail moet je vermelden als ‘moord’. 

  2. Het wordt gewaardeerd als er beeldmateriaal mee wordt verzonden!!

  3. Schrijf er een mooi verhaal bij: het beste verhaal wint een prijs

 4. Het volgende slachtoffer krijg je van degene die je hebt afgeschoten: iedereen heeft immers te allen tijde zijn kaartje mee :)

 5. Als je twee dagen niemand hebt afgeschoten word je vogelvrij verklaard (weekend uitgezonderd)

 6. Als iemand vogelvrij is verklaard, mag IEDEREEN deze persoon afschieten: deze lijst kun je vinden op de mfvn site en wordt in de groepsapp gestuurd

 7. Je stopt met vogelvrij zijn als je toch je eigen target hebt afgeschoten, of als je twee andere vogelvrije personen hebt afgeschoten

  1. Als je dit niet binnen twee dagen lukt, dan word je uit het spel geëlimineerd wegens passiviteit

 8. Als je een vogelvrij persoon hebt afgeschoten, krijg je zijn/haar kaartje NIET: je hebt te allen tijde dus maar één target

  1. Als je een vogelvrij persoon hebt afgeschoten stuur je een mail met het onderwerp ‘moord vogelvrij’. Je vermeldt dan ook het slachtoffer, de tijd en de locatie.

  2. Als je vogelvrij bent en je wordt afgeschoten: breng je kaartje naar de MFVN-kamer. 

 9. In de safe zones mag je niemand afschieten en mag je dus ook niet worden afgeschoten

  1. Het ziekenhuis

  2. Medische bibliotheek

  3. Komeetzalen

  4. Snijzalen

  5. MFVN-kamer

  6. Laboratoria

  7. Aesculaaf bestuursleden/tappers aan het werk mogen niet afgeschoten worden

  8. Gebruik zelf je verstand wanneer het wel/niet een goede situatie is ;)

 10. Je mag dus wel mensen afschieten buiten de campus: zoals in de stad, trein of bioscoop.

 11. Het spel duurt tot 18 mei, tenzij de commissie het eerder stop zet of op pauze zet: hou je mail, de site, de insta en de groepsapp dus altijd in de gaten!! 

 12. Als je je waterpistooltje kwijt raakt of kapot gaat, kun je je eigen meenemen. Alleen waterpistooltjes zijn toegestaan. 


 

Moordwapens

 • Mechanische water uitscheidende wapens, dat wil zeggen waterpistolen, plantenspuiten etc.
 • Dus geen brandslangen, flesjes of emmers water.

Let natuurlijk altijd op in de buurt van elektronische apparatuur en de plek waar je bent. Eventuele schade kan op jou verhaald worden.


Vogelvrij

Wanneer iemand niet aan een tijdslimiet voldoet, wordt deze deelnemer vogelvrij.
Ook wanneer iemand een kaartje krijgt waar zijn eigen naam op staat en dus zichzelf zou moeten vermoorden, wordt een deelnemer vogelvrij.

De namen van de vogelvrije deelnemers worden op de Gotcha website vermeld.
Wanneer iemand vogelvrij is verklaard, mag deze deelnemer door iedereen die nog in het spel zit worden vermoord. Dit levert extra punten op in de strijd naar de Gotcha! titel der MFVN.

Op het moment dat iemand die vogelvrij is, wordt vermoord door een willekeurig persoon is het de bedoeling dat de vermoorde persoon zijn kaartje zo snel mogelijk inlevert in een speciale bak op de MFVN-kamer. De organisatie zorgt dat dit kaartje bij de juiste persoon terecht komt, zodat het spel goed blijft verlopen.
De moordenaar stuurt een mailtje naar gotcha@mfvn.nl met het onderwerp ‘moord vogelvrij’, de naam van het slachtoffer etc. zodat hij/zij extra punten krijgt.
Partners van de MFVN