[AFGELAST] MFVN-Workshopdag

Over dit evenement

Categorie
Educatief + online kaartverkoop
Datum en tijd
16 mrt. 2020 16:00 - 22:30
Locatie
Faculteit der Medische Wetenschappen

[AFGELAST] MFVN-Workshopdag

Wil jij je medische vaardigheden verder ontwikkelen en eens een kijkje in de medische keuken van een fysiotherapie- of verpleegkundestudent? Ben je benieuwd naar een Wetenschapsavond XL? Dan is de MFVN-Workshopdag iets voor jou. Tijdens deze dag kun je kiezen uit 9 medische workshops van geneeskunde, verpleegkunde en/of fysiotherapie. De dag zal geopend worden met een plenaire sessie die in het teken staat van samenwerking. Verder zullen we samen genieten van een heerlijk DINER en zal de dag afgesloten worden met een heuse BORREL in café de Aesculaaf! De Workshopdag vindt plaats op de Medische Faculteit. De kaartverkoop start op vrijdag 21 februari via de MFVN-website. De volgende workshops worden aangeboden:

Hechten

Een groep ervaren masterstudenten met een passie voor hechten zal een leuke en toegankelijke hechtcursus geven, waarin je de principes van het hechten onder de knie kan krijgen. Je kunt ze al kennen van de MFVN-Ouderdag!

Jouw persoonlijkheidstest (Big 5 persoonlijkheidstest)

Wie ben je? Wat maakt jou uniek? Hoe zien anderen je? De Big5 persoonlijkheidstest laat zien hoe je scoort op de vijf persoonlijkheidskenmerken. Leer dus meer over de kenmerken die je hebt en hoe die later van pas kunnen komen als medisch hulpverlener.

Wat te doen bij terroristische dreiging?

Reggie Diets is werkzaam als manager onderwijs Ambulancezorg en Algemeen commandant bij de GHOR Gelderland Midden en is van huis uit Ambulanceverpleegkundige. Verder is hij universitair docent onderzoeker en heeft hij een verpleegkundige specialisatie anesthesie en intensive care. In zijn workshop zal hij met name enige uitleg geven over de huidige werkwijze van de Ambulancezorg in Nederland en wat er gedaan kan worden bij een terroristische dreiging. Heel interessant!

Agressietraining

Iemand heeft zijn emoties niet onder controle, maar je moet wel met die persoon omgaan. Je bent toch immers zijn arts!! Wat moet je doen en hoe ga je hier het beste mee om?

Bloedprikken

Oefen jouw techniek met bloedprikken. Probeer het gewoon eens.

Verplaatsingstechnieken

Met behulp van tilliften kunnen patiënten die moeilijk te verplaatsen zijn, toch verplaatst worden. Leer hoe verpleegkundestudenten dit leren tijdens hun opleiding.

Loopanalyse

Een van de aspecten binnen de fysiotherapie is het analyseren van het looppatroon van een patiënt. Bij deze workshop leer je alles over het doen van een goede loopanalyse, zoals een collega van fysiotherapie dat zou doen!

Sporttaping

Voor iedereen die zich afvraagt wat al die gekke gekleurde stukjes tape op het lichaam van die sporters allemaal voor functie hebben. Leer alles over de verschillende soorten tapen, wat voor functie ze hebben en hoe je ze moet plakken!

Trainen met problemen

Leer precies hoe fysiotherapeuten trainingen geven aan mensen met diverse problemen, zoals spasticiteit en beenprotheses. Veel mensen hebben hier heel veel profijt van, dus wie weet kun jij je grootvader of grootmoeder wel helpen na deze workshop!

 

Kaarten kosten slechts € 7,- (incl. diner en borrel in café de Aesculaaf)


De Workshopdag wordt door de Wetenschapscommissie georganiseerd in samenwerking met sv. Plexus (verpleegkunde) en FSV (fysiotherapie).

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Partners van de MFVN