MFVN Wetenschapsavond Traumatisch Hersenletsel

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Wetenschapscommissie
Datum en tijd
9 jan. 2019 18:00 - 21:45
Locatie
Faculteit der Medische Wetenschappen

MFVN Wetenschapsavond Traumatisch Hersenletsel

Wil jij van alles weten over traumatisch hersenletsel? Wil jij weten hoe de neurochirurgische behandeling en het revalidatietraject eruit ziet? Wil je weten hoe hersenen in elkaar zitten? Kom dan naar de Wetenschapsavond op woensdag 9 januari 2019, georganiseerd in samenwerking met de Geneeskundige Kring. 

Deze avond zal op de Faculteit der Medische Wetenschappen plaatsvinden van 18.00 uur tot 21.45 uur. De kosten zijn € 2,- voor Leden en € 3,- voor niet-Leden. Deze kosten bevatten koffie en thee vooraf, avondeten en een borrel achteraf. De kaartverkoop is op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 december en op dinsdag 8 januari van 12.30 uur tot 13.30 uur op het studieplein.

Het programma van de avond is als volgt:
18.00 - 18.15: inloop met koffie/thee
18.15 - 19.00: lezing door dr. Bart Post, neuroloog, over de praktijk van traumatisch hersenletsel en de klinische presentatie
19.00 - 19.30: avondeten
19.30 - 20.15: lezing door drs Hugo den Boogert, neurochirurg in opleiding, over de neurochirurgische behandeling met een focus op subarchnoïdale bloedingen (SAB). 
20.15 - 21.00: één workshop, keuze uit twee workshops
21.00 - 21.45: borrel op het studieplein

Workshop 1: neuroanatomie, inclusief bezoek aan de snijzaal
Dylan Henssen, promovendus op het gebied van witte stof anatomie en pijntrajecten in de hersenen, gaat jullie bij deze workshop meenemen naar de snijzaal. Hoe zitten de hersenen in elkaar? Wat gebeurt er als er in een bepaald systeem een fout ontstaat? In hoeverre zijn de hersenen in staat om elders voor deze fout te compenseren?

Workshop 2: revalidatie
Dr. Dirk Bertens en Carly Betting zijn beide werkzaam als neuropsycholoog bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten (Arnhem). Zij houden zich bezig met diagnostiek en behandeling van mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. Daarnaast vindt er binnen deze instelling, in samenwerking met het Donders Instituut, veel wetenschappelijk onderzoek plaats naar nieuwe neuropsychologische revalidatiebehandeling. In de workshop zal je meegenomen worden in het traject dat iemand met traumatisch hersenletsel aflegt in de neuropsychologische revalidatie. Deelnemers worden uitgedaagd om actief keuzes te maken in diagnostiek en behandeling aan de hand van een casus.

Ben je hier enthousiast door geworden? Vul dan het volgende formulier in (via de link) en kom een kaartje halen bij een van de verkoopmomenten. https://docs.google.com/forms/d/1tj4dBu_IAFHxvL7FXnBbooJDN39a5ZqaM_O-lHtXLRM/edit)

Partners van de MFVN