Workshops Carrièrebeurs

Onderdeel van de Geneeskunde Carrièrebeurs is een workshopronde. Deze workshop wordt gegeven door een specialist uit zijn vakgebied of komt van een bedrijf die je komt helpen met een beter beeld creeëren over je toekomstige carrière. De volgende workshops zullen worden gegeven tijdens de Geneeskunde Carrièrebeurs: 


Medisch ondernemerschap 

ABN AMRO

Welke verdienmodellen zijn er in de zorg? Welke keuzes passen bij mij en hoe pas ik dat toe in mijn medische onderneming?


Afgestudeerd en nu?

VvAA

In deze workshop vertelt een VvAA-startersadviseur jou waar je allemaal rekening mee moet houden als je straks bent afgestudeerd. Zij geeft tips over het opstellen van je cv, het schrijven van je sollicitatiebrief en het voeren van een sollicitatiegesprek. Ook vertelt ze wat jouw werkgever voor jou zal regelen en wat je zelf allemaal kunt regelen. Uiteraard krijg je tijdens de workshop voldoende gelegenheid om al jouw vragen rondom afstuderen te stellen.


Veerkracht en weerbaarheid

Career Service

Tijdens je coschappen kom je soms onverwachte situaties tegen waarbij jij je niet prettig of weerbaar voelt.  Hoe kun je nou op een effectieve en assertieve manier omgaan met dit soort situaties. Dit thema staat centraal in deze workshop. Een workshop waar je niet alleen nu, maar ook in het vervolg van je carrière, veel profijt van zult hebben.


Diversiteit in de geneeskunde

Renée Timmermans

Hoe ga jij als student geneeskunde of beginnend basisarts om met vraagstukken als diversiteit en inclusie? 
Waar loop je tegen aan en wat kom je zelf tegen tijdens je coschappen en wat doe je hier mee bij je eerste baan als basisarts. Een workshop waar je niet alleen nu, maar ook in het vervolg van je carrière, veel profijt van zult hebben.


Balans houden, maar hoe dan?

BKV

We kennen allemaal de clichés over hoe je de balans bewaakt, maar wat leveren die je nou op in je dagelijkse leven? Eveline gaat met jullie in op de praktische en emotionele kant van de keuze voor een carrière als arts in combinatie met je privéleven.


Van bul naar baan

Me-doc

Hoe ga jij als net afgestudeerde arts je een weg vinden? Me-doc zal in de Masterclass 'Van bul naar baan, eerste fase als arts' ingaan op praktische zaken als het sollicitatiegesprek, maar ook over 'softskills' die ervoor zorgen dat je meer tijd en energie overhoudt tijdens het werk, zodat je met veel plezier aan de slag kunt. 

Partners van de MFVN