Lustrum

Lieve Leden,

Het is bijna zover; het XIVe lustrum der MFVN gaat op 18 februari van start! 

Waar het voor sommigen misschien overduidelijk is waarom dit een fantastische periode gaat zijn, zijn anderen misschien niet bekend met het begrip 'Lustrum' en alles wat daarbij komt kijken.

De meeste verenigingen vieren elke vijf jaar hun bestaan doormiddel van een lustrum. Lustra kunnen een week duren, maar ook zeker langer. Zo heeft de MFVN ervoor gekozen om een Lustrum te organiseren van ongeveer twee maanden. In deze maanden staan (bijna) alle Activiteiten in het teken van het Lustrum, er wordt dan vaak extra groot uitgepakt. Het Lustrum heeft ook een thema, waaromheen Activiteiten worden georganiseerd.  De meeste Activiteiten van het Lustrum blijven geheim tot de bekendmakingsdag, deze stond gepland op het Openingsdiner. Vanwege COVID-19 is de agenda al eerder bekend gemaakt. Ieder Lustrum is er een Openingsdiner, Lustrumgala, Diesfeest en een Lustrumreis.

Voor het XIVe lustrum der MFVN is het thema: ‘EXTASE: Beleef je wildste dromen’. Ook worden er elk Lustrum bijbehorende kleuren gekozen en wordt er Merchandise gemaakt. Dit jaar zijn de kleuren rood, blauw en oranje.

Deze kleuren spelen ook de boventoon in de Almanak. Een Almanak is een soort vijfjarig Jaarboek. Hierin schrijven Besturen, Commissies, Externen, Broertjes- en Zusterverenigingen over zichzelf en het thema. Daarbij wordt het nieuws van de afgelopen jaren besproken en zijn er fotopagina’s van de Activiteiten van de afgelopen jaren. Als laatste hebben we ook nog een Smoelenboek met foto's van alle Leden van de afgelopen vijf jaar.

De voorbereidingen van het Lustrum zijn al sinds vorig jaar in volle gang. In totaal zijn er, onder leiding van de Lustrumcommissie, wel twaalf Commissies die meehelpen. Zij zullen over een periode van twee maanden meer dan twintig verschillende Activiteiten organiseren. Inmiddels is de agenda van het Lustrum bekend!

Ben jij benieuwd naar hoe het Lustrum er precies uitgaat zien? Zorg dan dat je ons volgt via @Lustrum_MFVN op Instagram. Andere interessante stukken rondom het Lustrum lees je onder andere in de Prik die in het Lustrum uit zal komen. In de Lustrumprik is bijvoorbeeld een gesprek tussen Micha Meijer, de Praeses van het vorige Lustrum, en Kevin te lezen. Mocht je hier interesse hebben in het lezen van de Prik, stuur dan een bericht naar @prik_MFVN op Instagram om op de adreslijst te komen.

Het Lustrum begint op vrijdag 18 februari met een openingsdiner. We hopen jullie  hier allemaal te zien!

0001.jpg

Partners van de MFVN