Workshop Traumachirurgie door Jan Biert

Mijn naam is dr J.Biert, traumachirurg.

Ik werk sinds 1-2-1989 als chirurg  in het Radboudumc.

Na mijn studie in Utrecht en een jaar werken als assistent niet-in-opleiding in Hilversum kwam ik in opleiding tot chirurg in Arnhem (3 jaar) en Nijmegen (nog eens 3 jaar). Daar werk ik nog steeds met veel plezier. Vroeger was elke chirurg vooral een algemeen chirurg en deed je van alles wat. Tegenwoordig kies je tijdens de opleiding al een specialisatie, zoals trauma-, oncologische-, abdominale-, vaat- of kinderchirurgie. Sommige andere snijdende specialismen kennen een chirurgische vooropleiding, dwz om uroloog of orthopaed (en er zijn meer smaken) te worden moet je eerst een paar jaar chirurgische vooropleiding volgen.


trauma.png

Hoe wordt je (trauma)chirurg? Er is veel interesse in deze job. De opleiders hebben er een kluif aan om uit de vele aanvragen de meest geschikte toekomstige collega’s te selecteren. Op de site heelkunde.nl kun je onder het kopje “opleiding heelkunde” uitgebreid lezen hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.

Onderschat de zwaarte van het bestaan als chirurg niet. De impact van je werkzaamheden is groot voor de patiënt maar ook voor jouzelf. Een belangrijk onderdeel vormt “de dienst” hetgeen een wissel trekt op privé en gezinsleven. Maar daar krijg je wel de mooiste baan die er te krijgen is voor terug!