Sportgeneeskunde

Workshop - Sportgeneeskunde

Als je kiest voor een toekomst als sportarts, kies je voor een jong en actief vak met vele mogelijkheden. Het werk van een sportarts is enorm gevarieerd en vergt een brede geneeskundige kennis. Sportgeneeskunde is sinds 2014 een medische specialisme zoals orthopedie en cardiologie. De opleiding bestaat o.a. Uit klinische modules (cardiologie, pulmonologie, orthopedie), de praktijkleermodules sportgeneeskunde en een (landelijk) georganiseerd cursorisch deel, waarvan het fysiologie onderwijs een belangrijk onderdeel is. 

Als sportarts kun je aan de slag in een sportmedische instelling (SMI), zoals Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC) of een SportGeneeskundige Afdeling (SGA) in een ziekenhuis. Ook sportorganisaties zoals sportbonden en professionele (top)sportclubs bieden jou als sportarts uitdagend en afwisselend werk. Hierbij werk je intensief samen met (top)sporters en hun coaches, waarbij je veel reist en, niet te vergeten, fantastische sportieve hoogtepunten mee maakt. 

Prashant Komdeur is sportarts op Sport Medisch Centrum Papendal, zowel op de locatie in Arnhem als in Nijmegen (locatie Sint Maartenskliniek). Hij is coassistenten opleider voor de sportgeneeskunde en geeft ook het bewegingsonderwijs in CKO7v. In deze workshop heb je de mogelijkheid om de ins en outs te horen van de sportgeneeskunde en er is zeker ruimte voor vragen!

Prashant.png
Dr Prashant Kamdeur

Partners van de MFVN