Spoedeisende hulp

Workshop - Spoedeisende hulp arts door Dagmar van Rijckevorsel

Als je houdt van onvoorspelbaarheid dan ben je op SEH op de juiste plek. Iedere dag is het weer een verrassing wat voor patiënten en casuïstiek je zult gaan zien. Je bent verantwoordelijk voor de eerste opvang van acuut zieke mensen en wisselt dat af met klein leed als een gebroken vinger of bloedneus. 

Praktische vaardigheden zoals hechten, fracturen reponeren en echografie combineer je met beschouwende zaken zoals het berekenen van de insulinebehoefte van een nieuwe diabeet. 

Niet alleen inhoudelijk is je werk onvoorspelbaar, dat geldt ook voor je rooster. Dag- avond-, nacht- en weekenddiensten wisselen elkaar af. Dat is niet altijd leuk, maar levert op andere momenten weer veel vrijheid op.  

Als SEH-arts ben je meer dan behandelend arts, je coördineert een gehele afdeling waarbij je artsen en verpleegkundige aanstuurt en de doorstroom van patiënten garandeert. 

Voor mij de ideale combinatie van hectiek en dynamiek, hollen en stilstaan, dokteren en managen en vooral werken in teamverband. Wie ben ik? Dagmar van Rijckevorsel, 2e jaars AIOS spoedeisende hulp in het Radboudumc. Na wat omzwervingen ben ik beland op de spoed en voornemens daar niet meer weg te gaan. Waarom vertel ik je graag in de workshop.

Tot dan!

Spreker: Dagmar van Rijckevorsel

Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulpartsen 

Dagmar.vanrijckevorsel@radboudumc.nl

www.NVSHA.nl

Afbeelding2.jpg
Dagmar van Rijckevorsel

Partners van de MFVN