Workshop - Psychiatrie

Ik ben sinds 1989 werkzaam als arts in de psychiatrie, eerst als arts- assistent en vanaf 1995 als psychiater.

Ik kom oorspronkelijk uit Curacao en ik heb daar ook gewerkt als arts in de psychiatrie en later als psychiater. Sinds 2001 woon en werk ik in de regio Overijssel bij Dimence GGZ en heb tussendoor ook wat uitstapjes gedaan naar andere instellingen in deze regio.

Het vak heeft mij in de studietijd al geboeid omdat ik een meer beschouwend vak binnen de geneeskunde wel bij mij vond passen. Bovendien was het vak psychiatrie in die tijd een van de weinigen waar de tentamens met open vragen werden afgenomen en dat vond ik een opluchting naast al die keuze vragen!

Nu ben ik 32 jaar werkzaam binnen de GGZ en vind ik het nog altijd boeiend. Er is wel veel veranderd en er komt ook heel veel “organisatorisch gedoe” bij kijken af en toe, maar de inhoud is voor mij nog altijd een belangrijke drijfveer en ik leer veel van mijn collegas en patienten.

Ik heb zowel mijn studie als mijn specialisatie gedaan in Nijmegen en daarom vind ik het ook erg leuk om wat meer te vertellen over mijn beroep aan jullie die studeren aan mijn “alma mater”.

Tot de 22e! 

Erwin Cijntje

Cijntje.png
Dr Erwin Cijntje

Partners van de MFVN