Workshop - Psychiatrie

Mijn naam is Eveline van Dienst en ik ben sinds (sept.) 2018 werkzaam als psychiater. Ik heb mijn opleiding, met interne aantekening voor volwassenenpsychiatrie, gevolgd bij Parnassia. Ik ben sinds ruim twee jaar werkzaam binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie (Accare). HUH, HOE DAN?! Nou, als psychiater kan en mag je elke doelgroep behandelen. Dat je als medisch specialist niet gebonden bent aan één specifieke doelgroep vind ik erg fijn.

Bij de kinder- en jeugdpsychiatrie draait het zowel om het kind als om het ‘systeem’. Het systeem is een breed begrip. Het houdt onder andere in: het gezin, de school, verenigingen en andere hulpverlenersinstanties. Bij de volwassenenpsychiatrie is een individuele behandeling vaak de basis. Binnen het vakgebied is er veel mogelijk. Afwisselende werkzaamheden maken het werk voor mij leuk en uitdagend.

In mijn vrije tijd ben ik altijd druk druk druk. Ik hou me bezig met van alles en nog wat. Wat dat is, is afhankelijk van wat er op mijn pad komt. Dat kan werkgerelateerd zijn maar vaak is het iets wat verder niets met ‘arts zijn’ te maken heeft. Waar moet je dan zoal aan denken? Op dit moment schrijf ik veel; van kinderboekjes tot korte verhalen voor volwassenen.

Afbeelding2.png

Beste lezer,

Mijn naam is Erwin Cijntje. Ik  ben sinds 1989 werkzaam als arts in de psychiatrie, eerst als arts-assistent en vanaf 1995 als psychiater.

 Ik kom oorspronkelijk uit Curacao en ik heb daar ook gewerkt als arts in de psychiatrie en later als psychiater. Sinds 2001 woon en werk ik in de

regio Overijssel bij Dimence GGZ en heb tussendoor ook wat uitstapjes gedaan naar andere instellingen in deze regio. 

Het vak heeft mij in de studietijd al geboeid omdat ik een meer beschouwend vak binnen de geneeskunde wel bij mij vond passen. Bovendien was het vak psychiatrie in die tijd een van de weinigen waar de tentamens met open vragen werden afgenomen en dat vond ik een

opluchting naast al die meerkeuzevragen!

Ik heb zowel mijn studie als mijn specialisatie gedaan in Nijmegen en ben inmiddels 32 jaar met veel plezier werkzaam binnen de Psychiatrie. Er is wel veel veranderd en er komt ook heel veel “organisatorisch gedoe” bij kijken af en toe, maar de inhoud is voor mij nog altijd een belangrijke drijfveer en ik leer nog altijd heel veel .

Zowel ik als mijn beide collega’ s in opleiding vinden het dan ook leuk om

jullie iets te vertellen over het vak en de opleiding tot psychiater en wij zien jullie graag tegemoet bij de workshop en onze stand!

Tot 7 November!


Erwin Cijntje

Afbeelding1.png
Erwin Cijntje

Partners van de MFVN