Plastische chirurgie

Workshop Platsische Chirurgie door 

Prof. dr. Dietmar Ulrich

Kort CV Prof. dr. Dietmar Ulrich (1971) is hoogleraar Plastische Chirurgie bij het Radboudumc en hoofd van de afdeling Plastische en Reconstructieve Chirurgie. 


Prof. Ulrich studeerde geneeskunde aan de Christian-Albrechts-Universiteit van Kiel (Duitsland) met buitenlandse stages in Zwitserland. Hij is opgeleid tot plastisch chirurg en handchirurg in Aken en Regensburg (Duitsland). In 2004 promoveerde hij op experimentele en klinische studies naar wondgenezing en littekentherapie. 


Na zijn opleiding heeft hij als fellow gewerkt op de afdeling Reconstructieve Chirurgie van het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York (Verenigde Staten) met als focus microchirurgische reconstructies na tumoroperaties en bij het Manhattan Eye, Ear & Throat Hospital in New York met een focus op esthetische chirurgie.


pc.png
Prof. dr. Dietmar Ulrich

Tussen 2005 en 2009 was hij plaatsvervangend afdelingshoofd en hoogleraar van de universitaire afdeling Plastische Chirurgie van de RWTH Aken. Vanaf 2009 tot 2012 was hij verbonden aan de afdeling plastische chirurgie van het Erasmus MC te Rotterdam en verantwoordelijk voor de reconstructieve chirurgie. Sinds 2012 is hij in Nijmegen werkzaam als afdelingshoofd en hoogleraar van de afdeling Plastische Chirurgie van het Radboud universitair medisch centrum. Prof. Ulrich is gespecialiseerd in complexe microchirurgische reconstructies en hij was een van de hoofdchirurgen bij de eerste Nederlandse dubbele handtransplantatie in 2019. 


Prof. Ulrich is voorzitter van het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg. Doel van dit forum is voor patiënten in de Euregio Rijn-Waal in een grensoverschrijdend perspectief een eenvoudige en onbelemmerde toegang te verschaffen tot medische zorg in het buurland. 


Prof. Ulrich is auteur van talrijke wetenschappelijke en klinische publicaties, recensent van internationale tijdschriften en heeft verschillende nationale en internationale onderscheidingen ontvangen voor zijn klinische en onderzoeksactiviteiten op het gebied van plastische chirurgie, waaronder de Fellowship van de European Association of Plastic Surgeons (EURAPS) en de American Association of Plastic Surgeons (AAPS) en de Young Plastisch Chirurg Scholarship van EURAPS. Voor zijn ideeën en handelen op het gebied van hoogkwalitatieve en innovatieve patiëntenzorg is hij sinds 2015 door de raad van bestuur van het Radboudumc benoemd tot Principal Clinician.