Plastische chirurgie

Workshop - Plastische chirurgie door Dr. S.L.M. Hummelink

Dr. S. L. M. Hummelink

Dr. Hummelink heeft Technische Geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente in Enschede. De ambitie om werkzaam te zijn op een snijdend specialisme was al tijdens de bachelor helder. Zijn stages heeft hij dan ook afgestemd om zoveel mogelijk ingedeeld te worden binnen chirurgische disciplines. Zodoende heeft hij zijn thuishaven gevonden bij de Plastische Chirurgie. Via een fellowship heeft hij zich verder bekwaamd op het gebied van borstreconstructie en lymfoedeem chirurgie.

Als technisch geneeskundig specialist ligt zijn focus op innovaties, onderzoek en patiëntenzorg. Zijn proefschrift getiteld ‘Technical Innovations in Autologous Breast Reconstructions’ omvat de ontwikkeling en validatie van het gepatenteerde projected augmented reality waarbij operatieplanningen óp de patiënt worden geprojecteerd. Daarnaast is hij betrokken bij andere innovaties, waaronder 3D-printing, remote patient monitoring en artificial intelligence.

Dr. Hummelink is werkzaam als staflid van de afdeling Plastische Chirurgie in het Radboudumc en ziet patiënten voor lymfoedeem en borstreconstructie. Daarnaast verwerft hij subsidies, coördineert hij het onderzoek van de afdeling, is hij co-promotor van meerdere promovendi, en begeleidt studenten.

Afbeelding4.png
Stefan Hummelink

Partners van de MFVN