Ouderengeneeskunde (VOSON)

Workshop - Ouderengeneeskunde

Mijn naam is Rolina Bruggink. Ik ben specialist ouderengeneeskunde. Ik werk als docent bij Voson, de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in Nijmegen. Daarnaast werk ik in de eerste lijn samen met huisartsen in zorgvilla’s en bij mensen thuis. 

Ik vertel graag meer over het vak ouderengeneeskunde: over wat het inhoudt, wat nu het verschil is met geriater, of ik echt alleen met oude mensen werk (nee) en of ik alleen maar in het verpleeghuis werk (nee).

Ik denk graag met je mee en kan je vragen beantwoorden: zou dit vak bij je kunnen passen? Wat houdt de opleiding allemaal in? Hoeveel uren werkt een SO gemiddeld? Enz enz. 


Mijn naam is Lieke Keusters. Ik ben tweedejaars AIOS ouderengeneeskunde bij de VOSON in Nijmegen. Via een aantal omwegen ben ik in 2019 in het verpleeghuis gaan werken. De beste beslissing die ik tot nu toe in mijn carrière heb gemaakt! Ik ben al snel verliefd geworden op het vak en ontdek iedere keer weer nieuwe aspecten die mijn werk als specialist ouderengeneeskunde in opleiding zo ontzettend leuk maken. 

Terugkijkend had ik in mijn basisopleiding graag meer kennis gemaakt met de ouderengeneeskunde. Ik had weinig beeld van wat dit vak allemaal te bieden heeft en wat een specialist ouderengeneeskunde nu eigenlijk precies doet. Hierdoor realiseerde ik me pas laat dat dit vak mij op het lijf geschreven is! Ik hoop dan ook mijn enthousiasme voor de ouderengeneeskunde met jullie te kunnen delen en een klein beetje bij te dragen aan de zoektocht naar het specialisme dat bij jou past.

Rolina.png
Dr Rolina Bruggink
lieke.png
MsC Lieke Keusters

Partners van de MFVN