Workshop Orthopedie door Dr. Wong-Chung en Dr. Thomas Eggen

Deze workshop wordt verzorgd door Daniel Wong-Chung en Thomas Eggen (beiden AIOS orthopedie).Orthopedie is een chirurgisch specialisme. Wij behandelen aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Dit doen we met of zonder operatie. Orthopedie behandelt patiënten met bijvoorbeeld slijtage van het heup of kniegewricht, artrose, botkanker of een knieschijf uit de kom. In 6 jaar tijd wordt je opgeleid tot orthopedisch chirurg, waarvan 1,5 jaar opleiding plaatsvindt bij de Algemene Chirurgie en 4,5 jaar opleiding bij de Orthopedie.


ortho1.png
Dr. Wong-Chung
orhto_2.jpg
Dr. Thomas Eggen

Mijn naam is Wim Rijnen, ik ben orthopaedisch chirurg in het Radboudumc in Nijmegen. Mijn studie geneeskunde heb ik gevolgd in Nijmegen. Tijdens een keuzeblok is mijn interesse gekomen voor de Orthopaedie. Ik heb een wetenschappelijke stage gevolgd aan de afdeling Orthopaedie in het Radboudumc en ben vervolgens als ANIOS heelkunde en later orthopaedie gaan werken in het Elkerliek ziekenhuis te Helmond. Daarna heb ik de opleiding orthopaedie gedaan in de regio zuid; Maxima Medisch Centrum, MUMC en Viecuri. Tijdens mijn opleiding ben ik gepromoveerd. In 2011 heb ik een fellowship heupchirurgie/traumatologie gedaan in het Radboudumc waarna ik in 2012 aldaar staflid ben geworden. De afgelopen jaren heb ik me verder gespecialiseerd in de heupchirurgie.


Ik kan wat vertellen over de stappen die ik heb gevolgd om te komen waar ik nu ben. Verder zal ik proberen duidelijk te maken wat het vak orthopaedie inhoudt, hoe je erachter kan komen of het bij je past en wat de mogelijkheden zijn om jezelf te profileren en te laten zien dat jij degene bent die de opleiding in zou moeten. Hoe ziet een werkweek van een orthopaedisch chirurg eruit en welke richtingen kun je in als je eenmaal klaar bent met de opleiding. Tot slot kan ik nog wat vertellen over mijn eigen specialisatie, maar het belangrijkste vind ik om antwoorden te geven op de vragen van de studenten en de masterclass in te richten naar de wensen van de studenten