Plastische chirurgie

Workshop - Plastische chirurgie

Dr. Nijhuis wordt door patiënten en cliënten omschreven als oprecht betrokken, betrouwbaar en deskundig. Hij geeft transparante informatie over het probleem en overlegt over de keuzes die gemaakt kunnen worden. 

Na het gymnasium is hij geneeskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast het cum laude afronden van deze opleiding is hij al vroeg begonnen met wetenschappelijk onderzoek binnen de plastische chirurgie. 

Voor dit onderzoek heeft hij onder andere een microchirurgisch fellowship in de Cleveland Clinic in Cleveland (OHIO) gedaan en een samenwerking opgestart met de Mayo Clinic in Rochester (Minnesota) in Amerika. Hij is in 2011 gepromoveerd met het proefschrift “Bridging the Gap in Relation to Nerve Injury”. Hierna was hij als co-promotor bij 4 promoties betrokken. Voor dit onderzoek heeft hij in 2013 de prestigeuze Esser Prijs ontvangen en op 3 internationale congressen een prijs ontvangen voor de beste wetenschappelijke presentatie.  

Hij specialiseerde zich in de volle breedte van de plastische, reconstructieve en handchirurgie in het Erasmus MC in Rotterdam. Voor zijn opleiding heeft hij nog een periode in Taiwan (Taipei) meegekeken en 3 maanden in het AmsterdamUMC, locatie VUmc gewerkt voor verdere verdieping in de genderdysforie. Hij was bestuurlijk betrokken binnen de Junior Vereniging voor Plastische Chirurgie (JVPC) en initiatiefnemer van de cursus “Wat is er aan de hand?”. 

Momenteel is hij werkzaam in het Radboudumc en de Velthuis Kliniek (locatie Velp). In het Radboudumc heeft hij een focus op borstreconstructies, gynaecologische reconstructies en transgenderchirurgie. In de Velthuis Kliniek richt hij zich op esthetische zorg. 

Dr. Nijhuis is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), Nederlandse Vereniging voor Esthetische Chirurgie (NVEPC) en de American Society for Plastic Surgery (ASPS).

Nijhuis.png
Dr Tim Nijhuis

Partners van de MFVN