Gynaecologie

Workshop Gynaecologie door Angelique van Dongen

Sinds 1 jaar werk ik in de periferie, met name omdat ik de verloskunde wil blijven uitoefenen en wil blijven opereren. Want dat is juist wat dit vak voor mij zo interessant maakt: afwisseling en uitdaging!Ik ben Angelique van Dongen en ik werk als gynaecoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede en het Radboudumc Nijmegen.


Tijdens mijn studie geneeskunde ontdekte ik dat ik zowel beschouwend als snijdend bezig wil zijn, graag diagnostiek en therapie in ‘eigen hand’  heb en zowel de patiëntenpopulatie als de ziektebeelden bij gynaecologie interessant vond. Ik heb als anios gewerkt en ben al snel aangenomen voor de opleiding gynaecologie. Aansluitend ben ik als gynaecoloog in het Radboudumc gaan werken bij de pijler voortplantingsgeneeskunde.

Ik ben in die periode gepromoveerd en ben actief betrokken bij het onderwijs in de bachelor en masterfase.

untitled.png
Angelique van Dongen, gynaecoloog

Ben je nieuwsgierig of dat voor jou ook zo is? Kom dan naar de workshop tijdens de carrièrebeurs!

Ik geef je informatie over de opleiding tot gynaecoloog en mogelijkheden binnen dit vakgebied, en laat zien wat een werkdag als gynaecoloog inhoudt.


Als gynaecoloog houd je je bezig met stoornissen en afwijkingen van de vrouwelijke geslachtsorganen, met problemen rondom menstruaties, met voortplanting en met zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Je doet spreekuren, zorgt voor de afdelingen verloskunde/gynaecologie en voert operaties uit, bijvoorbeeld kleine ingrepen op de poliklinische OK (hysteroscopie) en grotere ingrepen zoals een prolapsoperatie. Daarnaast doe je regelmatig dienst.


Er zijn 50 opleidingsplaatsen per jaar. De opleiding tot gynaecoloog duurt 6 jaar, waarvan 2 tot 4 jaar in een academische opleidingsinrichting. Tijdens de opleiding moet je een voordracht houden of een wetenschappelijk artikel publiceren. Om aangenomen te worden is ervaring als anios of een (lopend) promotietraject een pre.