Forensisch arts

Workshop: De forensisch arts: Geen dag is hetzelfde, geen casus is hetzelfde

​​​​​​​

Forensisch arts word je niet zomaar. Je moet beschikken over veel creativiteit en een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Je moet houden van avontuur en flink kunnen aanpakken. Soms is een sterke maag nodig. Het ene moment ben je in het cellencomplex om een gewonde arrestant te helpen, het andere moment doe je een letselonderzoek bij een slachtoffer van geweld. Je werkt veel samen met politie en justitie, en in het geval van een niet natuurlijk overlijden onderzoek jij wat er medisch aan de hand is. Je weet van tevoren nooit hoe je dag, of je nacht, eruit gaat zien.

Forensisch arts, ook echt iets voor jou?

De opleiding tot forensische geneeskunde is een zelfstandige driejarige profielopleiding. Tijdens de opleiding leer je onder meer over arrestantenzorg, lijkschouw, forensische medische expertise, minderjarigen, wetenschap en onderzoek, het juridisch kader en professionele ontwikkeling. Praktijkervaring doe je op bij een opleidingsinstelling die forensische medische expertise verleent. In de regel is dat een van de GGD’en, maar ook de FARR (Forensische Artsen Rotterdam Rijnmond) is mogelijk. Diverse stages loop je bij andere zorginstellingen, zoals een huisartsenpraktijk, SEH, GGZ-instelling of instelling voor verslavingszorg.


In de workshop geven we een duidelijk beeld van het dagelijkse werk van de forensisch arts aan de hand van spannende casuïstiek. Ook wordt informatie gegeven over de opleiding tot forensisch arts. Tijdens de opleiding is de NSPOH het opleidingsinstituut; het dienstverband loopt via de SBOH. 

Spreker: Drs. Erik Wannee, forensisch arts KNMG en praktijkopleider bij GGD Noord- en Oost-Gelderland.
e.wannee@ggdnog.nl
kiesvoorforensischegeneeskunde.nl

Afbeelding1.png
Erik Wannee

Partners van de MFVN