Workshop Cardiologie door dr. A.P.J. van Dijk


cardio_1.png
dr. A.P.J. van Dijk


Deze workshop wordt verzorgd door een lid van het opleidings-team, AIOS en arts-onderzoeker. 

De afdeling Cardiologie van het Radboudumc leidt arts-assistenten op tot cardioloog. De afdeling  heeft de A-opleidingsbevoegdheid. Opleiders zijn dr. A.P.J. van Dijk. Binnen de opleidingsregio Oost-Nederland (OOR-ON) zijn circa 20 AIOS in opleiding tot cardioloog. Per jaar beginnen er 4 arts-assistenten aan de opleiding; dit aantal wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.

Het Radboudumc heeft samenwerkingsverbanden met opleidingsziekenhuizen in de regio (o.a. met het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen, het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch). 

AIOS volgen een gestructureerd en competentiegericht opleidingsprogramma van 6 jaar (2 jaar interne geneeskunde en 4 jaar cardiologie) en worden hierbij begeleid door een enthousiast opleidingsteam. 

In het laatste jaar van de opleiding bestaat de mogelijkheid om - naast algemene cardiologie - 50% van de opleidingstijd te besteden aan een aandachtsgebied, zoals intensive care, beeldvorming, elektrofysiologie, congenitale cardiologie of interventiecardiologie. Op de afdeling cardiologie werken verschillende artsen niet-in-opleiding (ANIOS). Zij bereiden zich voor op een opleidingsplaats en werken vooral in de kliniek en op de eerste harthulp.

​Ben je na deze informatie enthousiast geworden? Heb je specifieke belangstelling voor het vakgebied Cardiologie? Beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden? Wil je wetenschappelijk onderzoek doen?

Voor informatie kun je contact opnemen met:

arie.vandijk@radboudumc.nl                    cardioloog en opleider

tanja.vandenheuvel@radboudumc.nl    opleidingscoördinator 
Partners van de MFVN