Mijn naam is Simon Hemelaar en ik ben Medical Science Liaison bij Bayer Pharmaceuticals. Met veel plezier mag ik jullie vertellen hoe ik hier terecht ben gekomen en kan ik jullie hopelijk wat handige tips en een pakketje inspiratie meegeven.

In 2013 studeerde ik af, met een papiertje toxicologie op zak. Tijdens m’n studie had ik me eigenlijk niet genoeg geörienteerd op m’n toekomst: ik had geen netwerk, maar nog veel belangrijker, ik wist eigenlijk niet wat ik wilde. Dus focuste ik me op wat toen een veilige keus leek: het doen van een PhD.

Na 14 (!) sollicitaties vond ik een slimme en jonge professor in Groningen die net met haar onderzoeksgroep begon. Voor haar heb ik bijna 5 jaar met veel plezier hard gewerkt. Ik heb mee mogen helpen aan het bouwen van een onderzoeksgroep (iets wat mij goed ligt) en onderzoek moeten doen (wat mij eigenlijk niet zo goed ligt).

In 2019 ben ik verhuisd naar Rotterdam om voor het Erasmus MC de logistiek achter grote klinische trials te organiseren voor de afdeling oncologie. Ik kwam er echter al snel achter dat ik de uitdaging en wetenschap miste.

Het afgelopen jaar heb ik geleerd wat het is om digitaal te solliciteren, een ervaring op zich! Nu werk ik voor Bayer als MSL, een jasje dat mij als gegoten zit.

Ik kijk uit naar jullie vragen op 24 maart, tot dan!

Simon_Hemelaar.jpg

Partners van de MFVN