Koen Scheerders (1985) is wetenschapsjournalist en medisch redacteur. Hij schrijft over medisch-wetenschappelijke onderwerpen zoals drugs, geneesmiddelen, MS, reuma of kanker. Maar ook over medische technologie en geneesmiddelenbeleid. Met – als het onderwerp het toelaat – hier en daar een kwinkslag. 


Koen studeerde van 2003 tot 2010 Biomedische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en droomde over een succesvolle carrière in de wetenschap. Maar na een jaar promoveren ontdekte hij dat hij niet de zoveelste wetenschapper op zijn eigen eilandje wilde worden, en dat hij veel blijer werd van het vertellen van verhalen over wetenschap. Hij werd redacteur bij een medische uitgeverij en scherpte zijn schrijfvaardigheden aan met een cursus wetenschapsjournalistiek. 


Sinds 2016 is Koen zelfstandig ondernemer en schrijft hij interviews, achtergrondverhalen en columns over medische onderwerpen voor UMC Utrecht, TU Delft, ZonMW, maar ook voor bladen als Nursing en Quest. Daarnaast is hij (eind)redacteur van medische webteksten en toetsvragen voor digitaal medisch onderwijs.

Koen_Scheerders.png

Partners van de MFVN