Koen Scheerders

Koen Scheerders (1985) is freelance wetenschapsjournalist en medisch redacteur. Hij schrijft over medisch-wetenschappelijke onderwerpen, bijvoorbeeld geneesmiddelenonderzoek of de nieuwste ontwikkelingen bij ziekten als MS of reumatoïde artritis. Met – als het onderwerp het toelaat – hier en daar een kwinkslag. 

Koen had van jongs af aan al interesse in talen, maar ook in biologie en scheikunde. Hij studeerde van 2003 tot 2010 Biomedische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na een jaar promoveren ontdekte hij dat hij veel beter was in het vertellen van verhalen over wetenschap dan het zelf doen van die wetenschap. Hij begon als redacteur bij een medische uitgeverij en schreef daar nieuwsberichten, interviews en achtergrondartikelen voor diverse medische media en opdrachtgevers. Zijn schrijfvaardigheden scherpte hij aan met de cursus wetenschapsjournalistiek van SCW. 


Vanaf 2016 schrijft Koen als zzp’er voor opdrachtgevers zoals geneesmiddelenfabrikanten, vaktijdschrift Nursing en de TU Delft. Daarnaast is hij copywriter en (eind)redacteur van medische (web)teksten en toetsvragen, en verzorgt hij de verslaglegging van vakinhoudelijke congressen voor medische professionals.


Koen_Scheerders.png