Duby Ballak

Duby Ballak (1986) studeerde Biomedische wetenschappen in Nijmegen (2004-2010). Tijdens zijn Master volgde hij de hoofdvakken Human Pathobiology en Clinical Movement Sciences. Daarnaast deed hij een extra minor in Toxicologie en volgde hij vakken met betrekking tot onderzoek en beleid. Hierna ging hij promotieonderzoek doen in het Radboudumc, bij de afdeling Interne Geneeskunde. Zijn PhD-traject ging over de rol van inflammatoire mechanismen bij het ontstaan van insuline resistentie bij overgewicht. Vervolgens reisde Duby naar Boulder/Denver, Colorado (USA) voor een postdoc van 2 jaar. Hier deed hij ook onderzoek naar inflammatoire mechanismen, maar nu in de context van veroudering.

Sinds 2016 werkt Duby als beleidsadviseur, eerst in het Radboudumc, en sinds januari 2019 bij de NFU (Nederlandse Federatie van UMC’s). Hij werkt daar nu als senior beleidsadviseur onderwijs en onderzoek.

Duby zal in zijn presentatie aandacht geven aan de keuzes die hij in zijn carrière heeft gemaakt. Daarnaast zal hij een overzicht schetsen van de verscheidenheid aan prachtige beroepsperspectieven die je hebt wanneer je biomedische wetenschappen studeert. 


Duby_Ballak.png

Partners van de MFVN