MFVN: Medisch Leiderschap

Over dit evenement

Categorie
Algemeen
Datum en tijd
22 nov. 2018 19:00 - 21:00

MFVN organiseert in samenwerking met Me-doc een symposium over het Medisch Leiderschap.

Are you in the lead?
Medisch leiderschap is verandering in de gezondheidszorg mogelijk maken middels jezelf, anderen en de maatschappij. De competentie leiderschap kan breed toegepast worden in de medische praktijk. Voor de ene arts komt dit neer op leiderschap in het klinische werk, de ander focust op persoonlijk leiderschap. Leiderschap kan ook gaan over het aansturen van teams of zelfs zorgorganisaties.
Medisch leiderschap begint bij jezelf, daarom zal deze workshop hierop ingrijpen. Wanneer je jouw kwaliteiten duidelijk hebt, kan je deze optimaal inzetten tijdens je werk als arts en in je team. Hierbij is er ook aandacht voor valkuilen, verbeterpunten en het stellen van persoonlijke doelen. 

Wil jij meer inzicht in medisch leiderschap en je persoonlijke competenties gericht op het medisch leiderschap? We gaan graag samen op creatieve wijze met je aan de slag op 22 november 2018. Tot dan! 

Wil je meer weten over Me-doc? Volg dan de volgende link: https://me-doc.nl/

 

 

WAAROM IS MEDISCH LEIDERSCHAP ZO BELANGRIJK?
- Ten eerste is de rol van de arts veranderd. Het bezitten van kennis is nog altijd belangrijk, maar niet het belangrijkst. Een dokter is in eerste plaats de persoon die een situatie overziet en samen met de patiënt bepaalt wat er moet gebeuren. 
- Ten tweede hebben veel medici het gevoel dat de zeggenschap over hun domein is overgenomen door politici en bureaucraten. Leiderschapskwaliteiten zijn hierin belangrijk!

Medisch leiderschap begint bij jezelf, daarom zal deze workshop hierop ingrijpen. Wanneer je jouw kwaliteiten duidelijk hebt, kan je deze optimaal inzetten tijdens je werk als arts en in je team. Hierbij is er ook aandacht voor valkuilen, verbeterpunten en het stellen van persoonlijke doelen. Dokters zijn namelijk ongetrainde leiders in een wereld waarin bewust leiderschap heel hard nodig is.

Morgenavond vindt het minisymposium medisch leiderschap plaats in het studiecentrum in vendrik c. De inloop is tussen 19.00 uur en 19.15 uur en de entree is gratis. Tot dan!

Partners van de MFVN