MFVN Carrièreactiviteit

Over dit evenement

Categorie
Carrière
Organisator
Carrièrecommissie
Datum en tijd
15 jan. 2019 19:00 - 21:30
Locatie
Studiecentrum

MFVN Carrièreactiviteit

Hoe spring jij er tussen uit tijdens sollicitaties? Wat is de beste opmaak voor jouw CV? Hoe maak je de juiste keuzes in je carrièrepad? Waarom moet ik Linked In aanmaken? Hoe gebruik ik Linked In op de juiste manier?

Heb jij een van deze of meerdere van deze vragen die je graag beantwoord wilt hebben? Tijdens de MFVN carrièreactiviteit komen al deze vragen aan bod. Je bent op dinsdag 15 januari van harte welkom om 19.00 uur in het studiecentrum. Rond 21.00 uur zijn de workshops afgelopen en kun je afsluiten met een borrel. Je kunt twee van de drie workshops kiezen, de volgende zullen worden aangeboden:

1. Keuzes maken
Loop jij wel eens rond met de vraag welke stap je het beste kunt zetten als je bent afgestudeerd, hoe kom je in opleiding komt en welke opleiding eigenlijk? Wij gaan je helpen! 
Tijdens de interactieve avond gaan we gestructureerd met jou deze vragen, en nog veel meer, één voor één af. Het doel: een helderdere blik op jouw toekomst en een beter gefundeerd plan. We bieden jullie deze avond verschillende sprekers met verschillende carrièrekeuzes: waarom hebben zij deze keuzes gemaakt, wat kwam daarbij kijken en wat heeft het hen uiteindelijk opgeleverd? Aan jullie de mogelijkheid om al je vragen te stellen!

2. Sollicitatie
Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, bijvoorbeeld voor een student-assistentschap of een andere bijbaan; de eerste stap is gezet! Maar hoe presenteer je jezelf zo goed mogelijk en hoe onderscheid jij je van alle anderen? Een goede voorbereiding is het halve werk! Solliciteren begint namelijk bij jezelf. Wie ben je en waar ben jij goed in? In het eerste gedeelte van de workshop gaan we op zoek naar jouw kwaliteiten en leer je deze verwoorden. Daarna bereiden we je voor op je sollicitatiegesprek, waar moet je op bedacht zijn, hoe is je houding en je non-verbale communicatie? En wat als je sollicitatiegesprek opeens héél anders verloopt dan je had verwacht? Wat leer je? Na afloop van deze workshop:
• weet je hoe je je goed kunt voorbereiden op het gesprek
• weet je hoe je jezelf moet presenteren
• kun je woorden geven aan je sterke kanten
• kun je een minder sterke kant positief naar voren brengen

3. LinkedIn training
Hoe werkt LinkedIn nu eigenlijk? We weten dat LinkedIn een waardevol zakelijk netwerk is. Maar als je niet weet hoe je LinkedIn kunt gebruiken kost het alleen maar tijd en levert het niets anders op dan frustratie. Dat kan anders! Kennis over LinkedIn is een must voor elke professional.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 - 20.00 uur Workshopronde 1
20.00 - 21.00 uur Workshopronde 2
21.00 - 22.00 uur Borrel

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Voor vragen mail naar carriere@mfvn.nl.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen