Ferussymposium

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
5 feb. 2019 19:00 - 21:00

In het midden van de huidige Informatierevolutie staat een techniek centraal: Artificial Intelligence. Deze zelflerende technieken staan vooraan bij de grootste veranderingen die staan te gebeuren binnen onze samenleving.
Op een of andere manier zullen deze veranderingen op zeer korte termijn ook hun weg vinden naar onze zorg. Betekent dit dat de dokter binnenkort niet meer nodig is? Wordt de CT-scan van je enkel binnenkort beoordeeld door een algoritme en je ontstoken blinde darm verwijderd door een robotchirurg? Zal je leren opereren met een computer? Is dit allemaal nu al bezig?

Deze vragen staan centraal bij het Ferus Ebrius Symposium over Artificial Intelligence, Robotica en de toekomst van de arts op dinsdag 5 februari. Deze GRATIS avond met een interactief karakter zal plaatsvinden in de Hippocrateszaal vanaf 19.15 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur). Na afloop, naar verwachting rond 21.00 uur, zal er nog een gratis borrel zijn voor de aanwezigen.

De volgende sprekers zullen aanwezig zijn:

Dr. Jan-Maarten Luursema
Luursema werkt als onderzoeker bij de afdeling Heelkunde in het Radboudumc waar hij verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en evalueren van cursussen en trainingstechnologie op het gebied van de minimaal invasieve chirurgie. Hij zal een algemene inleiding over Artifical Intelligence verzorgen.

Prof. Bram van Ginneken
Van Ginneken is professor in Medical Image Analysis bij de afdeling Radiologie in het Radboudumc. Hij helpt mee in de ontwikkeling van software voor beeldvormingsanalyse. Hij is een pionier in 'Challenges in Medical Image Analysis', waarbij algoritmes worden uitgedaagd om zo goed mogelijk medische beeldvorming te analyseren.

Dr. Jean-Paul van Basten
Van Basten is uroloog in het CWZ. Hij is voorzitter van de richtlijncommissie Laparoscopie en Robotchirurgie. In de kliniek opereert hij de Da Vinci Robot voor prostaatoperaties. Tevens is hij hier docent in. Van Basten houdt zich vooral bezig met de oncologische urologie.

De avond zal begeleid worden door Koen van den Dries. Koen is oudgediende bij Ferus Ebrius en is tegenwoordig werkzaam als senior postdoc bij de afdeling celbiologie. Sinds november 2017 zit hij in Galilei-track van het Radboudumc voor excellente postdocs.

We hopen jullie in grote getale te mogen verwelkomen op dinsdag 5 februari!

De Symposiumcommissie der M.H.D. Ferus Ebrius

Partners van de MFVN