Faculteitskroeg: Café de Aesculaaf

Café de Aesculaaf is dé faculteitskroeg van de Medische Faculteits Vereniging Nijmegen en is al sinds 2003 de plek waar menig student en medewerker van het UMC zijn dag heeft laten eindigen onder het genot van een lekker borreltje. De gezellige sfeer, grote keuze aan fris en drank aller aard en de spetterende feestjes hebben bovendien ervoor gezorgd dat de Aesculaaf afgelopen jaar zijn tweede lustrum mocht vieren!

Iedere maandag kan je genieten van een zorgvuldig samengesteld en ongelooflijk lekker biermenu voor slechts 5,50 euro. Vier lekkere speciaalbiertjes die je even de drukte laten vergeten en de nieuwe week soepel van start laten gaan. Maar ook tijdens de rest van de week is er genoeg om van te genieten. Op woensdag kost Jupiler bijvoorbeeld altijd slechts 1 euro. We bieden altijd twee pilseners aan, namelijk Jupiler en Hertog Jan. Daarnaast hebben wij een seizoensfust, twee wisselfusten, een speciaalbier op fles en een blokbier in het assortiment. Deze veranderen allen elke maand!

Op donderdag is er altijd een “Laafje” waarbij de kroeg helemaal omgetoverd wordt naar aanleiding van een wekelijks wisselend thema. Kom een keer langs en geniet van de speciale aanbiedingen! Maar omdat dit net niet genoeg feestjes zijn, vinden vier keer per jaar ook nog de beruchte GMAA’s (Grote-MFVN-Aesculaaf-Activiteit) plaats, waarbij de MFVN en de Aesculaaf samenwerken om het woord “feestje” opnieuw te definiëren.

Al deze dingen zouden niet mogelijk zijn zonder de daadkrachtige ondersteuning van het tapperscollege. Bestaande uit vrijwillig werkende en enthousiaste geneeskunde en biomedische wetenschappen studenten, zorgen zij ervoor dat jouw drankje altijd goed ingeschonken is en jouw tosti’s lekker gebakken zijn.

De kroeg wordt door zes studenten gerund die hun hart bij de kroeg gelegen hebben. Het bestuur bestaat dit jaar uit Robin Vermeulen, Leah Jacobs, Limbo Luc Vestjens, Jop van Gerven, Bart Sloot en Siep van der Linden.

Het is dus niet van belang wat je lust, een biertje, een glas wijn, sterke drank of wat fris: bij de Aesculaaf kan je het bestellen voor een schappelijke prijs. Dus kom na een drukke dag een keer langs dan zullen wij er samen een mooi feestje van maken.

We hopen jullie graag allemaal terug te zien in de Aesculaaf!

Het bestuur der Aesculaaf 2017-2018

Openingstijden:
Maandag: 16:00 – 18:30
Dinsdag: 16:00 – 18:30
Woensdag: 16:00 – 18:30
Donderdag: 16:00 – 19:30
Vrijdag: 16:00 – 19:30

aesculaaf2

 

www.aesculaaf.nl/