Medische Oriëntatie Commissie 2014-2015

Julia Huiskes
Coördinator
Anne-Christianne Kentgens
Algemeen lid
Milou Kennis
Algemeen lid
Jorinde Westra
Algemeen lid
Tristan van van Leest
Bestuurslid
Janneke Spiegelenberg
Algemeen lid


De Medische Oriëntatie Commissie organiseert verschillende activiteiten, namelijk het Zwangerschapsproject, Rondleidingen in het ziekenhuis en het Avondje buitenland.

Het Zwangerschapsproject biedt studenten de mogelijkheid om mee te lopen met een zwangere vrouw tijdens de zwangerschap en de bevalling. De commissie koppelt je aan een zwangere vrouw, waarna je zelf contact met haar kan opnemen. De bedoeling van het project is dat je mee gaat naar echo’s, onderzoeken en natuurlijk de bevalling zelf. Op dit moment doet alleen het Radboudumc hieraan mee, maar we zijn bezig om ook het Canisius Wilhelmina ziekenhuis mee te laten doen. Iedereen is heel enthousiast over dit project en het loopt dan ook erg goed!

Verder organiseren wij in de maand januari rondleidingen in het ziekenhuis. Hierbij is het de bedoeling dat een specialist vertelt over zijn specialisme en de afdeling aan de studenten laat zien. Zo zijn we vorig jaar bijvoorbeeld op de afdelingen Orthopedie, Urologie en Neonatologie geweest. Dit jaar zullen er weer een aantal leuke rondleidingen worden georganiseerd.

Het Avondje buitenland is de laatste activiteit die wij organiseren, deze wordt in het voorjaar gegeven. Op deze avond komen onder andere het International Officie, IFMSA, AIESEC en stichting Tropico vertellen wat zij te bieden hebben voor studenten die graag naar het buitenland willen. Ook komen er een aantal studenten vertellen over hun ervaringen. Al met al een erg complete en informatieve avond!

Wil je nog meer informatie, lijkt het je leuk om mee te doen aan het zwangerschapsproject of heb je een vraag dan kan je ons altijd mailen: orientacie@mfvn.nl.

Groetjes van de Medische Oriëntatie Commissie,

Anne-Christianne, Janneke, Jorinde, Julia, Milou, Paulien en Tristan